• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Hashtags op social media

Hashtags op social media: zo boek je #resultaat

De hashtag. Iets wat je vaak voorbij ziet komen onder een post. Maar waarom eigenlijk? Dit wordt gebruikt om extra context te geven bij een bericht en om social media berichten te filteren of vinden. In deze blog lees jij hoe je hashtags inzet voor meer bereik bij de juiste doelgroep.

Even een korte terugblik naar het ontstaan van de hashtag. Vroeger werd dit gebruikt om een voicemail af te sluiten. Totdat het in leven werd geroepen op Twitter. Inmiddels wordt het ingezet op bijna alle social media kanalen en biedt het voor jou als bedrijf zeker voordelen.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van de hashtag is het vergroten van je bereik. Bekijk welke relevant zijn om meer bezoekers te trekken. Vind je het lastig om de juiste hashtag te kiezen of bedenken? Check dan TagsFinder of Sistrix. Dit zijn gratis tools om deze voor je te laten genereren.

Hashtags geven je de mogelijkheid om met andere mensen in contact te komen die praten over hetzelfde onderwerp. Tot slot is het een simpele toevoeging wat de kans op meer likes en reacties vergroot. Het enige wat je moet doen is met de juiste strategie én op de juiste kanalen, de hashtags inzetten. Wij helpen je een handje.

Kanalen waar hashtags gebruikt worden

Voordat je start met het plan voor het inzetten van hashtags, is het goed om te bekijken hoe je dit toepast op verschillende kanalen. Welke ga je gebruiken en welke tags zorgen voor meer zichtbaarheid? Een handig begin is om populaire hashtags te gebruiken. Vervolgens bouw je jouw merk op en kan je nieuwe hashtags op de markt brengen. Het is belangrijk om actief te blijven en regelmatig te posten. Alleen op deze manier realiseer je groei in volgers en bereik.

 • TikTok

Op TikTok worden hashtags vaak gebruikt om mee te doen aan een trend. Veel mensen gebruiken de hashtag en maken dezelfde video. Heel slim om deze strategie in te zetten voor jouw bedrijf. De hashtags die regelmatig gebruikt worden onder een video zijn #fyp #foryoupage zodat video’s sneller op de Voor-Jou pagina komen. Give it a try!

 • Instagram

Instagram is beroemd om haar hashtags. Op Instagram is het mogelijk om hashtags te volgen. Tik op de hashtag om het overzicht te zien met allerlei berichten die dit ook toepassen. Om beter vindbaar te worden onder de juiste tags, kan je dit dus gebruiken onder een bericht. Een bericht kan je clean posten door een aantal witregels te plaatsen tussen je caption en hashtags. Wil je liever minder spammy overkomen? Plaats het dan in de comments. Gebruik niet meer dan 25 hashtags, anders beland je in de spamfolder.

 • YouTube

De hashtags werken op dit platform eigenlijk hetzelfde als op Instagram: gebruikers kunnen zoeken op specifieke content wat zorgt voor meer views op jouw video. Voeg hashtags toe in de omschrijving en YouTube zorgt vervolgens dat deze tags bovenaan de titel komen te staan.

 • LinkedIn

Hashtags kan je toevoegen op je bedrijfspagina als zoekterm. Ook kan je dit toevoegen aan posts, artikelen, reacties en je bedrijfspagina. Op LinkedIn is het, net zoals op Instagram, mogelijk om hashtags te volgen.

 • Facebook

Eigenlijk hebben hashtags weinig tot geen meerwaarde op Facebook. Dat ligt aan de privacyregels van openbare profielen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat berichten zonder hashtag het beter doen dan met een hashtag.

Op elk social mediakanaal kom je op een overzichtspagina als je op een hashtag klikt. Dit wordt vervolgens door het algoritme gesorteerd in populariteit.  Dit heeft te maken met:

 • Aantal likes/reacties op de post
 • Tijdstip
 • Afzender, hoe populairder diegene is die de tag heeft gepost, hoe groter de kans dat het bericht hoog eindigt
 • Locatie van de gebruiker

Wat werkt, en wat werkt niet?

Dit is per bedrijf verschillend. Daarom is het belangrijk dat je vooral veel gaat testen. Zo kom je er vanzelf achter wat werkt bij je doelgroep. Gebruik je eigen hashtags rondom je producten of diensten. Bekijk ook wat de concurrenten gebruiken en welke tags gebruikt worden door gebruikers.  Dit is een manier om je te onderscheiden van de groep. Het voordeel is dat de concurrenten al het werk hebben gedaan om de juiste hashtags te gebruiken. Scheelt weer tijd.

Het staat niet netjes om hashtags in een lopende zin te zetten. Dit is niet fijn om te lezen. Daarom zet je het achteraan de zin zodat het minder stoort. Het gebruiken van te veel hashtags wordt ook niet altijd gewaardeerd. Dit ziet onprofessioneel uit dus kies nauwkeurig welke je wilt posten.

Meten!

Zo, je hebt nu de juiste tips om hashtags toe te passen op jouw kanalen. De volgende stap is het in de gaten houden van deze campagnes. Je bekijkt de toename in het aantal volgers of de betrokkenheid van jouw posts. Ook zijn er genoeg tools die je kan gebruiken om de campagnes te analyseren.

Een goede social media-strategie verbetert jouw imago. Het gebruiken van hashtags is een belangrijk onderdeel binnen deze strategie om jouw bedrijf beter op de markt te zetten. Wil je graag hulp bij het opzetten van de strategie? Velocity Marketing helpt je graag.

Ga naar de bovenkant