• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Facebook en meta beelden

Facebook advertenties – Ontdek de Voordelen!

Op Facebook adverteren wordt een steeds groter begrip. Facebook is het grootste en populairste social media kanaal. Dit maakt adverteren op Facebook erg interessant. Daarnaast zijn Facebook-advertenties goedkoop. U kunt eenvoudig zelf uw Facebook-campagne opzetten. Het enige dat u nodig hebt, is een Facebook Business Manager met een creditcard verbonden. Daarnaast gebruikt u uw Facebook Ads Manager-account voor de advertenties instellen.

Teksten op een laptop schrijven

Naamsverandering Facebook naar Meta

Eind oktober 2021 is de naam van Facebook veranderd naar “Meta”. Dit is vanwege de grootse plannen omtrent virtual reality die Meta heeft. Op dit moment hebben ze een virtual reality headset die voor verschillende features gebruikt kan worden. Meta wil deze bril vanaf volgend jaar de Meta Quest gaan noemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden zoals fitness, gamen en samenkomen in de Metaverse. Hierdoor willen ze de online wereld nog toegankelijker en gemakkelijker maken. De plannen zijn dat er straks ook online werelden beschikbaar zijn waar bedrijven zich kunnen gaan vestigen. Hierdoor gaan in de toekomst er ook veel kansen komen voor bedrijven. Bedrijven zoals BMW, Gucci, Disney en Warner Bros zijn al gevestigd in de Metaverse.

social media marketing

Wat zijn de voordelen van Facebook Advertenties?

Gemiddeld 3 uur per dag spenderen mensen aan hun mobiele telefoon. Er worden ruim 98 minuten daarvan besteed aan social media! En de apps in de metafamilie (FacebookInstagram, Whatsapp) hebben daar het grootste aandeel in. Hierdoor heeft uw bedrijf geen dure vestiging meer nodig. Door uw advertentie op Facebook te plaatsen, heeft u altijd de mogelijkheid om voor een betaalbare prijs door iedereen gezien te worden. Met ruim 10 miljoen gebruikers op Facebook en bijna 6 miljoen gebruikers op Instagram in Nederland bereikt u hier alle lagen van de samenleving, van jong tot oud!

De sky is the limit. Social media is een plek om te laten zien wat jouw bedrijf en aanbod interessant maakt. Het voordeel van Facebook is dat u snel kunt testen of uw advertentie succesvol is. Als uw doelgroep niet reageert kunt u de advertenties gewoon weer uitschakelen. Als de advertenties wel werken kunt u ze altijd opschalen. Hierdoor weet u zeker dat u optimaal gebruik maakt van uw marketing budget.

Facebook marketing logo dark

De mogelijkheden van Facebook Advertenties

U kunt met Facebook op verschillende manieren afbeeldingen delen. Als u meer foto’s wilt delen kunt u een carrousel gebruiken. Als u meer wilt inzetten op video zijn er verschillende manieren over hoe u hier optimaal gebruik van kunt maken. Lees ons artikel over video marketing voor meer informatie hierover. Naast deze standaard berichtformaten kunt u nog een stap verder gaan. U kunt mensen tot een bepaalde actie toe zetten, u kunt direct een gesprek aangaan via Messenger of Whatsapp. Of een automatische Chatbot inzetten. Er zijn heel veel originele manieren om klanten te bereiken.

Daarnaast kunt u verschillende funnels voor u laten werken. Door middel van de Facebook Pixel kunt u gebruik maken van data die u precies laat zien over hoe u de funnel kunt optimaliseren. Als u nog niet overtuigd bent kunt u ook specifiek naar de data kijken. De meetbaarheid van het adverteren op social media is het belangrijkste voordeel. U kunt precies zien over wat de ROI (Return on Investment) is. Dus hoeveel er uit gaat en hoeveel er binnenkomt.

Doelgroep - audience

Facebook remarketing

Heeft u weleens net nieuwe schoenen bekeken en in uw winkelmandje geplaatst, maar toch besloten ze niet af te rekenen. En dat de dagen hierna u de schoenen opeens overal tegenkomt. U komt ze tegen op uw facebook pagina, aan de zijkanten van websites en opeens ook in uw Instagram stories. Dit zijn bedrijven die gebruik maken van remarketing.

Gemiddeld 98% van de internetgebruikers verlaat een webwinkel, website, of app zonder conversie of contact verzoek. Door het gebruik maken van Facebook remarketing is het mogelijk om deze bezoekers nog eens terug te laten komen. Dit kunt u doen door een aanbieding of product feed te promoten en daardoor ze alsnog te laten converteren. Dit gebeurd uiteraard altijd op anonieme gegevens waar bij de privacy van uw bezoekers gewaarborgd word.

Meta-logo-zwart

Facebook adverteren uitbesteden

Het Facebook advertentie beheer kan complex zijn. Zeker als u ervoor wilt zorgen dat u directe conversies er uit wilt halen. Vaak hebben bedrijven niet de kennis, ervaring en tijd in huis om het maximale resultaat uit Facebook campagnes te halen. Dit kan zorgen voor dure kliks, lage CTR, gebrekkige analyse en verkeerde conclusies.

Bij Velocity Marketing zijn wij dagelijks bezig met het opzetten, testen en optimaliseren van campagnes. Wij zorgen er altijd voor dat we doelgroepen A/B testen en daaruit kunnen we opmaken welke doelgroep het beste werkt op uw aanbod. We ondersteunen in het proces van het maken van creatives, copy en testen welke foto’s/video’s het beste aanslaan. Daarnaast zijn we altijd goed op de hoogte van de laatste trends. Het zou heel goed kunnen dat u hier zelf geen tijd voor heeft. Daarin kunnen wij ondersteunen en dan kunt u focussen op de bedrijfsprocessen.

Ga naar de bovenkant