• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Linkedin logo op blauwe achtergrond

Belangrijkste LinkedIn trends

Wat zijn de belangrijkste LinkedIn trends 2023?

Social media kanalen zijn vandaag de dag onmisbaar. En daarom verdiepen we ons graag in de belangrijkste LinkedIn trends voor 2023. We zijn vooral benieuwd naar de laatste bevindingen, na een buitengewoon ontwrichtend en uitdagend jaar voor bedrijven en daarbuiten in B2B en B2C marketing trends.

Vandaag is LinkedIn zonder twijfel één van de beste instrumenten om digitale reclameactiviteiten te ondernemen. En dit moet je dan ook absoluut in je inbound marketing gereedschapskist hebben. Hoewel het begon als een schijnbaar eenvoudige professionele sociale netwerksite, is LinkedIn enorm gegroeid en blijft het gestaag stijgen. Helaas plaatsen sommigen het echter in een hokje om in contact te komen met voormalige en huidige collega’s.

Waarom LinkedIn zo belangrijk is

LinkedIn is veel meer dan contact onderhouden met (ex)collega’s. Dit sociale media kanaal moet eigenlijk geïntegreerd worden in de dagelijkse marketingactiviteiten, zo belangrijk is het. LinkedIn is het ultieme instrument om:

  • nieuwe gekwalificeerde prospecten en klanten te vinden,
  • professionele netwerken te ontwikkelen,
  • vakkennis en -vaardigheden te verbeteren, en
  • talent te werven.

Wat zijn de top-6 LinkedIn trends van 2023?

#1 Content menselijker maken

Wat betekent het om een menselijke connectie te maken met je content? Het is meer dan het gebruiken van een sprekende taal en het doen van publieksonderzoek voordat je een bericht schrijft. Marketeers kunnen vertrouwen verdienen door de superkrachten van storytelling in te zetten voor het algemeen belang. Door storytelling te integreren in je LinkedIn marketingstrategie, kun je inhoud ontwikkelen voor verschillende lezers. Dit helpt je vervolgens om makkelijker in contact te komen met de juiste doelgroep.

#2 Virtuele ervaring

Bedrijven willen op een emotioneel en intuïtief niveau contact maken met consumenten door virtuele ervaring te vergroten via LinkedIn influencer marketing. Augmented en Virtual Reality (AR en VR) bieden marketeers een manier om lezers mee te nemen op een interactieve reis van een product of dienst. Met een meeslepende virtuele ervaring kun je diepe en innerlijke gevoelens laten aanboren. En daarbij een bijzondere ervaring creëren voor de klant of consument.

virtual reality glasses

#3 Conversational marketing

Met conversational marketing kun je de realtime informatie bieden die jouw klant verwacht. Het ondersteunt bij het genereren van leads, verkort de sales funnel en bedient bovendien alle onderdelen van inbound marketing. Conversational marketing stelt marketeers in staat zich te richten op potentiële klanten door erkenning en betrokkenheid te krijgen bij relevante en gerichte doelgroepen.

We kunnen het niet over hoge kwaliteit content hebben, zonder het over herschrijven te hebben. Het gaat niet alleen om meer mogelijkheden uit de inhoud te halen, maar ook je zichtbaarheid te vergroten. Verschillende doelgroepen zien de content op diverse kanalen, dus elke herplaatsing van de content, heeft de kans om nieuw publiek te bereiken. Als je meer klanten aan je bedrijf wilt binden, let dan zeker op deze LinkedIn trend 2022 en 2023.

#4 Specificeer het doel & deel vakkundige content

Het SEO content landschap is geëvolueerd van wat het 20 jaar geleden was. Nu hoef je niet meer te kiezen tussen het schrijven van boeiende content voor je publiek. Of intrinsieke inhoud maken over zoekwoorden die nog niet optimaal worden benut. Het creëren van hoogwaardige content, die zicht richt op het juiste publiek, is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van de LinkedIn contentstrategie.

Met de huidige LinkedIn trends 2023 moet je jouw doelgroep identificeren, zodat je weet wat ze nodig hebben. Vervolgens kun je ze daarop aanspreken door vakkundige content toe te voegen aan je LinkedIn Content Marketing Strategie.

#5 Tagline en CTA knop op elkaar afstemmen

Je afbeelding is visueel het aantrekkelijkste element van je LinkedIn profiel. Maar de overige elementen van je pagina moeten met elkaar samenwerken om vervolgens de gewenste resultaten te behalen. Omdat de tagline slechts 120 tekens beslaat, is het verkeerd om aan te nemen dat dit onderdeel van je LinkedIn pagina een onbelangrijk detail is. Integendeel, je tagline heeft een grote invloed op je SEO potentieel. En is dus een belangrijke factor die bepaalt of je LinkedIn pagina verschijnt in relevante Google zoekopdrachten.

Met andere woorden, zie je tagline als een meta beschrijving voor je LinkedIn pagina. Het geeft de paginatitel en URL op SERP’s weer en gebruikt de juiste zoekwoorden om te bepalen waar de pagina scoort. Bovendien vermeldt de tagline duidelijk het productaanbod en de branche gerelateerde zoekwoorden van je bedrijf.

Voorbij zijn de dagen dat LinkedIn elke bedrijfspagina een ‘Volgknop’ aanbood. Met de veranderende LinkedIn trends kun je nu kiezen uit vijf aangepaste call-to-action (CTA) knoppen: Meer weten, Website bezoeken, Contact opnemen, Registreren en Aanmelden.

Ontdek de mogelijkheden met LinkedIn learning

Wil je de LinkedIn trends zo goed mogelijk opvolgen, maar ben je zelf of zijn je medewerkers nog niet zo vaardig met dit online platform? Dan biedt LinkedIn Learning uitkomst. Dit online platform biedt een ruime keuze aan video uitleg en online trainingen, zodat je alle LinkedIn marketing trends soepel kan implementeren. Wil je het liever uitbesteden? Dan kun je natuurlijk bij ons terecht voor een goede LinkedIn marketing campagne en content strategie.

Tot slot, meegaan met de nieuwste LinkedIn trends in 2023 helpt je om jouw B2B of B2C bedrijfslandschap te verbeteren. Bovendien helpt het bijhouden van de nieuwste LinkedIn trends je om meer leads te generen en je recruitment marketing activiteiten beter te benutten.

Ga naar de bovenkant