• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Wordpress interface-plugins

Beginnen met WordPress – Alles wat je moet weten!

Een WordPress website biedt bedrijven veel voordelen. Een paar voorbeelden van die voordelen zijn de gebruiksvriendelijkheid, het gemak om mee te ontwerpen en de SEO kansen die WordPress biedt. Ontdek in dit artikel waarom WordPress zo populair is en waar je op moet letten als je voor het CMS kiest.

Voordelen van WordPress

WordPress is een open source content management systeem (CMS) en blog platform dat door miljoenen websites over de hele wereld wordt gebruikt. Het is eenvoudig  om er websites mee maken en te beheren. Andere voordelen vertellen we je graag!

Image 03 01 2023 at 14.06 scaled

WordPress is erg kostenefficiënt

WordPress is een van de meest kosteneffectieve systemen om je te helpen bij het lanceren van je eigen website. Niet alleen is het goedkoop om er een website mee te maken. Ook de hostingkosten zijn erg laag. Hierdoor hou je de kosten tot een minimum. Zelfs als je een deel van de werkzaamheden uit wilt besteden. Via WordPress zijn namelijk thema’s en plugins beschikbaar. Door gebruik te maken van tools die al gemaakt zijn, bespaar je hier mee ontwikkelkosten.

Geoptimaliseerd voor SEO

Als je veel waarde hecht aan SEO, wat heel slim is, dan zit je met WordPress helemaal goed! Zodra je WordPress gaat gebruiken helpt het platform je hier direct mee. Bovendien zijn er veel plugins beschikbaar die jouw SEO een boost geven. Daar verderop meer over!

Binnen het WordPress CMS (content management systeem) maak je gemakkelijk meta beschrijvingen, tags, alt-teksten en slugs. Bovendien kun je ook URL’s structuren, sitemaps instellen (vergeet deze ook niet te uploaden naar Google Search Console) en help je om jouw afbeeldingen leesbaar te maken voor zoekmachines.

geindexeerde url in google search console

Ontwerp gericht op gebruikerservaring

Vrijwel elk website ontwerp is tot op detail te personaliseren. Op die manier is een website altijd naar wens te maken. Daar komt nog bovenop dat WordPress website een optimale gebruikerservaring hebben. Als je geen al te gekke dingen doet, dan heb je een snelle & unieke website in no-time! Waarop gebruikers simpel door de website navigeren en graag blijven.

Bij het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke website, is het slim om rekening te houden met factoren zoals:

 • Responsief ontwerp. Dat wil zeggen dat de afhankelijk van de schermgrootte het design kan verschillen.
 • Hoge kwaliteit beelden. Let wel op dat de bestanden niet te groot worden, want dan wordt je website trager (verkleinen kan met Photoshop of plugins).
 •  Toon broodkruimels. Op die manier kan een bezoeker eenvoudig zijn pad zien.

Plugin-marktplaats en aanpassing opties beschikbaar

WordPress is open source. Dat wil zeggen dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Een groot voordeel hiervan is dat de mogelijkheden enorm zijn. Zo zijn er al veel bestaande thema’s en plugins door developers gecodeerd. Deze kun je downloaden en toepassen op je eigen website.

Populaire voorbeelden van plugins zijn SEO, analyse tools, e-commerce oplossingen, website versnellen, contact formulieren, etc. Er is een hele uitgebreide bibliotheek vol met allemaal plugins, die je kunt vinden op wordpress.org/plugins/.

Image 03 01 2023 at 14.02 scaled

Eenvoudig te gebruiken

Met dank aan de vele developers en gebruikers die je al voor gingen, is WordPress de afgelopen jaren verbeterd tot een super gebruiksvriendelijk platform. Het CMS staat bekend om zijn fijne interface en overzichtelijke structuur. Daarnaast heb je helemaal geen ervaring nodig met coderen of HTML.

Bovendien zijn er heel veel thema bouwers beschikbaar. In deze thema bouwers, sleep je simpel met de blokken. Voorbeelden van die blokken zijn afbeeldingen, teksten, video’s, formulieren, etc.

WordPress website uitbesteden

Ondanks het gemak van een WordPress website zelf maken. Zijn er toch een aantal redenen om jouw WordPress website te laten maken door een specialist of bureau. Voordelen van het uitbesteden van je WordPress website lees je hieronder. Daarna vertellen we je ook nog welke plugins niet mogen missen op je website en hoe je een geschikt thema vindt.

Velocity marketing eigenaren nanne en kevin

Consistente kwaliteit op je website

Wanneer je er voor kiest om je website uit te besteden kan dit bijdragen aan de consistentie van je marketing en branding. Dat wil zeggen  taken als website ontwerp, content creatie en seo. Door professionals in te zetten, heb je tijd om zelf ook te werken vanuit je kracht. Hiermee garandeer je een eindproduct van de hoogste kwaliteit. Daar komt nog bovenop dat je door taken uit te besteden ook toegang krijgt tot betere tools en processen. Hiermee ga je echt voor maximale efficiëntie.

Toegang tot professioneel talent

Naast toegang tot nieuwe tools en betere processen. Krijg je door outsourcing ook toegang tot professioneel talent. Professionals die dag in dag uit met WordPress werken kennen precies alle ins & outs. Zo tillen we jouw website naar een hoger niveau! Naast vakkennis, bieden we bij Velocity Marketing ook de creativiteit en online marketing kennis om echt het verschil te maken.

Krijg toegang tot betere technologie

Het uitbesteden van WordPress geeft je ook toegang tot de nieuwste technologie. Doordat een bureau inzicht heeft in verschillende websites, krijg je alleen de technologieën waarmee resultaat wordt behaald. Ook worden veel tools pas betaalbaar als je bulkinkoopt. Via een marketingbureau kun je toch gebruik maken van zo’n tool, zonder je scheel te betalen.

Verhoogde efficiëntie en flexibiliteit

Toch is en blijft het grootste voordeel de verhoogde efficiëntie en flexibiliteit als je jouw website uitbesteed. Een goed bureau is een verlengstuk van je bedrijf en versterkt je merk. Door taken en doelstellingen uit te besteden, creëer je tijd voor jezelf om jouw focus te houden op de kerntaken van je bedrijf.

Onmisbare WordPress Plugins

WordPress is een krachtig platform voor het bouwen van een website, maar plug-ins zorgen ervoor dat WordPress-sites echt schitteren. Met de juiste plug-ins geïnstalleerd, geef je jouw website een boost. Hier zijn enkele cruciale plugins voor je website om het maximale eruit te halen.

Yoast SEO (SEO)

Yoast SEO is een onmisbare WordPress-plug-in voor elke website. Het helpt je niet alleen jouw inhoud te optimaliseren voor de best mogelijke resultaten van zoekmachines, maar het geeft je ook diepgaande analyses en feedback over hoe je de SEO van jouw berichten en pagina’s kunt verbeteren. Het is een geweldige tool voor zowel beginnende als ervaren marketeers om maximale prestaties uit WordPress te halen.

preview yoast seo plugin

Internal Link Juicer (interne link building)

Internal Link Juicer helpt bij het maken van interne links. Met deze tool kun je eenvoudig linken naar gerelateerde berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen zonder handmatig één voor één links toe te voegen. Bovendien kun je hiermee de ankertekst beheren, koppelingen aanpassen op basis van zoekwoord doelen en zelfs geautomatiseerde regels instellen.

WP Rocket (snelheid)

Een van de meest essentiële WordPress plugins is WP-raket. Deze krachtige tool is ontworpen om de prestaties en laadsnelheid van je website te optimaliseren. Waardoor het laden van pagina-elementen wordt verkort. WP-raket helpt ook bij codeminificatie, database-optimalisatie en DNS-prefetching. Hierdoor worden pagina’s snel geladen zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen. Bovendien ondersteunt het vooraf laden van de cache, zodat alle pagina’s snel door zoekmachines worden geïndexeerd.

WP rocket- dashboard

Trustindex.io (reviews)

TrustIndex.io is een plug-in die is ontworpen om producten en diensten online te beoordelen. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om:

 • feedback van klanten te volgen
 • te reageren op vragen van klanten
 • klantrecensies op de website weer te geven
 • klantgegevens te verzamelen via enquêtes

Bovendien kan de plugin ook worden geïntegreerd met populaire e-commerce platforms zoals Shopify, Magento en WooCommerce.

Een WordPress thema vinden

Als je ervoor kiest om een thema te gebruiken voor je site. Dan kan ook dit een flinke zoektocht zijn. We helpen je bij het vinden van het perfecte WordPress-thema dat past bij je behoeften, stijl en budget.

Image 03 01 2023 at 14.12 scaled

Breng je doelen en behoeften in kaart

Voordat je gaat bladeren tussen verschillende thema’s is het cruciaal om te overwegen welke soorten functies en functionaliteit je nodig hebt. Denk ook na over je doelen. Stel jezelf vragen als:

 • Wil je een mooie website of heb je meer functies nodig?
 • Wat voor pagina layout heb je nodig?
 • Zijn er extra functionaliteiten?
 • Welke plugins kan ik nodig hebben (bijvoorbeeld een configurator of counter)?

Door eerst stil te staan bij je behoeften, kies je op basis van wat je nodig hebt. In plaats van alleen op basis van design en gevoel.

Lees reviews en recensies

Zodra je weet wat je wilt en een thema hebt gevonden is het tijd voor onderzoek. Zoek betrouwbare bronnen met details. Kijk ook eens naar het interface en zaken als: prestaties, klantenservice en gebruiksvriendelijkheid. Vergeet ook niet te controleren wat de nadelen zijn van een thema. Zo zijn er verschillende thema’s die bijvoorbeeld trager zijn met meer functionaliteiten. Misschien heb je die extra functies helemaal niet nodig en verlies je zometeen wel snelheid.

Kies een stijl die bij je doelen past

Er zijn veel verschillende soorten WordPress-thema’s om uit te kiezen, afhankelijk van het soort website dat je gaat maken. Als je bijvoorbeeld een e-commerce website bouwt, wil je kijken naar thema’s die speciaal zijn ontworpen voor online winkels zoals Shop Isle of Storefront. Terwijl je bij een blog tijdschrift stijl te gebruiken, zoals ColorMag of Hatch. Elk thema biedt verschillende functies en kenmerken die kunnen worden aangepast.

Meest populaire WordPress-thema’s

Er zijn tegenwoordig verschillende populaire WordPress-thema’s beschikbaar, elk met zijn eigen unieke voordelen en kenmerken. Divi is bijvoorbeeld een populaire editor voor slepen en plaatsen van blokken.  Elk ontwerp kan erin worden gemaakt, zonder extra code. Astra is een ander populair thema dat zich richt op snelheid en prestaties, terwijl GeneratePress een lichtgewicht optie is met geweldige aanpassingsmogelijkheden. Welk WordPress-thema u ook kiest, zorg ervoor dat het past bij je vereisten en voorkeuren.

Zelf maken we veelal gebruik van Divi, Avada & Elementor.

WordPress-thema’s kunnen worden gekocht bij websites van derden, zoals Themeforest. Waar je jouw WordPress thema ook vandaan haalt. Zorg ervoor dat het thema goed wordt beoordeeld door andere gebruikers. Dit garandeert dat het thema up-to-date en veilig is. Naast het controleren van beoordelingen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het thema compatibel is met plug-ins en tools, zodat je jouw website eenvoudig.

Ga naar de bovenkant