• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Adverteren op Tiktok 1

Adverteren op Tiktok – Wat is het en hoe werkt het?

​​Sinds kort kunnen bedrijven campagnes draaien op TikTok. Met de lancering van TikTok for Business kunnen ondernemers het platform effectief gebruiken om de TikTok-community op een creatieve en interactieve manier te bereiken. Wil u precies weten wat TikTok-advertenties betekenen? Lees dan dit blog om te kijken of TikTok het juiste marketingkanaal is voor uw bedrijf.

Wat is het platform Tiktok?

TikTok is een platform voor het delen van video’s waarmee gebruikers korte video’s van 15 of 60 seconden kunnen opnemen, bewerken en delen met behulp van overlay-muziek, geluidseffecten en visuele effecten. Het platform is vooral bekend vanwege virale inhoud zoals dansjes, hashtag-uitdagingen, comedy-kits en geavanceerde life-hacks. Net als apps als Instagram en Snapchat is TikTok een creatieve uitlaatklep geworden voor veel tieners en jonge volwassenen.

Waarom adverteren op Tiktok?

Met meer dan 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers wereldwijd en nu meer dan 3,5 miljoen maandelijks actieve gebruikers in Nederland, is het gemakkelijk te begrijpen waarom TikTok een serieuze speler is geworden in social media apps. Het platform biedt bedrijven ook de mogelijkheid om hun producten en diensten te promoten in de TikTok-gemeenschap, wat een ideale volgende stap zou kunnen zijn om online marketing te stimuleren. TikToks werd al snel een grote hype onder jonge doelgroepen. De grootste groep (35%) Nederlandse TikTok-gebruikers is 18-25 jaar. Dit werd gevolgd door 13 tot 17 jaar (28%) en 25 tot 34 jaar (22%). Dit brede bereik maakt TikTok een belangrijk platform voor bedrijven om te gebruiken voor advertentiecampagnes. Ten eerste als uw doelgroep voornamelijk uit mensen onder de 30 jaar bestaat. Ten tweede kan adverteren op TikTok een krachtige aanvulling zijn op je marketingstrategie.

Hoe werkt adverteren op Tiktok?

Nu u de voordelen van adverteren op TikTok kent, gaan we eens kijken hoe het adverteren echt werkt. TikTok is natuurlijk een nieuw kanaal voor veel marketeers. Daarom is het belangrijk om het platform goed te begrijpen voordat u in het diepe duikt.

Soorten ads op TikTok

Soorten ads op tiktok

In-Feed ads

In Feed-advertenties zijn automatisch afgespeelde video’s van maximaal 60 seconden die worden weergegeven op de For You-pagina van uw nieuwsfeed. Ze zijn vergelijkbaar met gewone TikToks en passen organisch in de feed.

In Feed-advertenties zijn ideaal voor bedrijven om TikTok-gebruikers op een leuke en informatieve manier te bereiken. Voor InFeed-advertenties kunt u uw doelen voor bereik, verkeer, app-installatie, videoweergave of conversie kiezen.

Brand Takeover

Brand Takeover Ads verschijnen op het volledige scherm nadat je de app hebt geopend, maar je kunt ze ook bekijken als stilstaande afbeeldingen, GIF’s of video’s met klikbare links op de For you-pagina. Naast het feit dat advertenties voor Brand Takeover Ads geweldig zijn voor het vergroten van de naamsbekendheid en het promoten van directe verkoop, zijn ze direct aantrekkelijk en kunnen ze niet over het hoofd worden gezien of overgeslagen door gebruikers.

TikTok laat gebruikers niet meerdere brand takeover-advertenties per dag zien, het maximum is 1 per dag. Als gevolg hiervan kunt u veel advertentieweergaves verwachten met weinig concurrentie. Dit is echter ook de reden waarom je niet wilt beginnen met brand takeover-advertenties bij het promoten op TikTok. Deze advertenties zijn zeer effectief en tegelijkertijd erg duur.

Brand Takeover ads worden aangeboden tegen een hoge prijs, waardoor ze ideaal zijn voor grote merken (of bedrijven met grote marketingbudgetten) die op zoek zijn naar maximale zichtbaarheid.

TopView-advertenties

TopView-advertenties kunnen eigenlijk worden gezien als enigszins vertraagde Brand Takeover Ads. In tegenstelling tot Brand Takeover Ads, toon je hiermee TikTok-gebruikers geen advertenties zodra ze de app openen, maar TopView-advertenties zullen de eerste InFeed-post na 3 seconden weergeven.

Dit advertentieformaat is effectief voor merkbekendheid doelen omdat het een zeer groot bereik en een groot aantal vertoningen garandeert.

Branded Hashtag Challenge

Een manier om het publiek bij uw bedrijf of merk te krijgen door co-creatie van content, door gebruikers gegenereerde content of UGC te promoten is de Branded Hashtag Challenge. De Branded Hashtag Challenge heeft drie verschillende plaatsingen binnen TikTok.

Ten eerste worden ze getoont als een standaard In-Feed plaatsing. Op deze manier krijgen gebruikers het te zien in hun For You-pagina. Hierdoor worden ze gemotiveerd om deel te nemen aan de challenge. Daarnaast is er een banner op de Discover-pagina, die bezoekers naar de Hashtag Challenge pagina leidt.

De Hashtag Challenge pagina is de derde placement, en dit opereert als het middelpunt van deze challenge. Hier worden video’s over de hele wereld voor elke challenge ingezonden.

Branded Effects

Door Branded Effects in te zetten kunnen bedrijven op maat gemaakte stickers, effecten en filter maken die gebruikers kunnen toepassen in hun eigen Tiktok-content. Dit advertentie format werkt goed in combinatie met een Branded Hashtag Challenge. Hier door kun je nog meer betrokkenheid van uw bedrijf of merk vergroten. Elk Branded Effect is 10 dagen beschikbaar.

Hulp nodig bij Tiktok Adverteren voor uw bedrijf?

Nu we de basisprincipes van adverteren op TikTok hebben behandeld, heeft u een beter begrip van de advertentiemogelijkheden op TikTok en waarom dit platform goed kan aansluiten op uw marketingstrategie. Zodra u de basis onder de knie hebt, kan TikTok geweldige resultaten opleveren voor je bedrijf!

Wilt u beginnen met adverteren op Tiktok en bent u op zoek naar een team van specialisten om optimaal resultaat te behalen voor uw bedrijf? Bekijk dan onze TikTok Marketing pagina. Plan eens een vrijblijvende meeting in om er achter te komen of TikTok Advertising iets voor uw bedrijf kan betekenen!

Ga naar de bovenkant