• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Super-speed-in-the-city

5 simpele tips voor een snellere WordPress website

Heb je last van een trage website en wil je jouw WordPress website sneller maken? Wij vertellen je hoe je dit het best kan aanpakken. Ook leggen we je uit waarom het zo belangrijk is om een snelle wordpress website te hebben.

Een van de grootste nadelen van een trage website is dat bezoekers de website verlaten zonder een aankoop te doen. Daar bovenop geeft Google websites die traag zijn ook lagere rankings. Dus niet alleen bezoekers die op je website komen verlaten je website sneller. Minder mensen gaan je website vinden.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Wanneer je een snelle website hebt, die heel goed functioneert. Dan pluk je daar de vruchten van. Vooral op mobiel is het cruciaal dat je website mega snel laadt. Mensen worden steeds ongeduldiger. Hoe sneller je website en hoe makkelijker deze is te gebruiken. Des te meer bezoekers krijg je en des te vaker kopen je bezoekers.

Voordelen van een snelle website:

  • Meer bezoekers: Door hogere rankings in zoekmachines is je website beter te vinden.
  • Meer omzet: Als bezoekers een positieve ervaring hebben op je website, dan gaan ze sneller over tot aankoop.
  • Meer betrouwbaarheid: Websites die snel zijn worden eerder vertrouwd door bezoekers.

Zo meet je de snelheid van je website

Er zijn verschillende online tools waarmee je eenvoudig kunt meten hoe snel je website is. Vaak verschillende de tools wel van elkaar, dus het is altijd goed om ze naast elkaar te leggen. Zo kun je de resultaten vergelijken en ontdekken waar winst te behalen valt. Het meten van de snelheid kun je bijvoorbeeld doen met: Google Pagespeed, GTMetrix en Pingdom.

WordPress

Een wordpress website sneller maken

Een snelle website is heel belangrijk. Daarom hebben we een aantal plugins op een rij gezet die je website direct sneller maken. Ook leggen we je uit waarom je website sneller wordt door deze plugins.

Plugin 1: WP Fastest Cache (gratis)

De maker van deze tool is Emre Vona. Als je de plugin WP fastest Cache hebt toegevoegd, geactiveerd en ingesteld. Dan wordt er voor bezoekers een cache opgeslagen. Door die cache hoeven bezoekers die opnieuw op de website komen alle statische content niet opnieuw te laden. Daarnaast bouwt de server een html cache die automatisch gereserveerd kan worden indien er geen wijzigingen zijn op de website.

WP fastest cache instellen

Om de website sneller te maken met WP fastest cache, kun je de volgende instellingen aanhouden (zie onderstaande afbeelding).

A2DA0ED9 6376 4A62 B2E4 3BD99ACC856B

Plugin 2: reSmush.it Image Optimizer (gratis)

Met deze plugin kun je gratis alle beelden op je website optimaliseren. De plugin reSmush.it verkleind afbeelding grootte op basis van een algoritme. De API van reSmush kan JPG, PNG en GIF afbeeldingen verkleinen. Zolang ze niet groter zijn dan 5 MB.

reSmust.it gebruiken

Het is mogelijk om met de plugin de beelden op je website in bulk te optimaliseren. Bovendien kun je zelf instellen hoe je de afbeeldingen verbetert. Ook kun je afbeeldingen uitsluiten van bulk optimalisatie.

Je kunt reSmush.it bijvoorbeeld zoals in onderstaande afbeelding instellen.

E086F0B7 5C13 4B79 8EB6 C7C4FED0C78E

Meer tips voor een snellere website

Bovenstaande plugins helpen je al om je website sneller te maken. Maar er zijn nog meer simpele manieren om je website sneller te maken, namelijk:

  • Verander je wordpress inlog-URL. Als bots de inlog niet meer kunnen vinden, dan voorkom je dat dit de server belast.
  • Gebruik zo min mogelijk plugins op je WordPress website. Voeg ze alleen toe als je ze echt nodig hebt en doe goed onderzoek. Sommige plugins zijn namelijk heel traag, terwijl andere juist snelheid bevorderen.
  • Hetzelfde geldt voor marketing en software tools.
  • Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie WordPress en de nieuwste versies van plugins hebt.
WordPress

Website sneller laten maken uitbesteden?

Wil je wel een snellere website, maar wil je dit niet helemaal zelf doen. Bij Velocity hebben we de kennis en de ervaring om het voor je te doen. Onze specialisten helpen je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een snellere website. Of voor vragen omtrent je website.

Ga naar de bovenkant