• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

Ubersuggest Handleiding

Ubersuggest Handleiding

Tegenwoordig kun je er niet meer om heen tijdens het starten van een campagne op zowel advertentie als SEO-gebied; SEO-tools. De basis van elke campagne begint bij het doen van een uitgebreid zoekwoord onderzoek op basis van de interesses van de doelgroep, de producten of diensten van het bedrijf en het zoekvolume dat er op zoekwoorden zit. Zo kunnen complete strategieën worden uitgewerkt. Google biedt zelf de mogelijkheid om binnen Google Adwords bepaalde zoekwoorden te analyseren, echter is dit niet heel uitgebreid. Zodoende zijn er verschillende SEO-tools online beschikbaar die hier veel dieper op in kunnen gaan. Ubersuggest is één van de bekendste SEO-tools die er is.

In dit blog vertellen we je wat Ubersuggest is, welke voordelen het programma heeft en welke mogelijkheden het je biedt.

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een SEO-tool die zowel gratis als betaald te gebruiken is. Gratis is het maar een aantal keer per dag te gebruiken, waar dit betaald tot oneindige zoekresultaten kan gaan. Het programma is opgericht door Neil Patel. Neil Patel is al ruim 20 jaar actief binnen de SEO-branche en heeft dan ook onwijs veel kennis over deze werkzaamheden.

Door het gemak en de hoge gebruiksvriendelijkheid die de tool biedt is het een populaire tool in de marketingwereld. Bovendien, is het niet duur. Ten opzichte van tools als Semrush of Ahrefs is NeilPatel al te verkrijgen vanaf $29 per maand. Bekijk de Ubersuggest prijzen.

In de basis is Ubersuggest het beste te gebruiken voor zoekwoordonderzoek. Het programma heeft zich de afgelopen jaren echter dusdanig ontwikkeld dat er veel meer mogelijk is. Al deze mogelijkheden laten we je verderop in dit blog zien. Om een sneakpeak te geven hier alvast een extra tool die Ubersuggest heeft; het aantal backlinks van concurrentie op een zoekwoord worden getoond. Zo zie je zeer snel of het een goed te gebruiken zoekwoord is.

Ubersuggest website

Voor wie is de tool geschikt?

Ubersuggest is erg geschikt voor zowel zelfstandige starters, als ervaren SEO-specialisten. Door de vele mogelijkheden die de tool biedt is het voor elk kennisniveau zeer praktisch. Door de gratis versie die aangeboden wordt kunnen beginnende website-eigenaren kleine zoekvolume onderzoekjes doen. Voor SEO-specialisten kun je tot meer dan 8 websites aan het platform koppelen en 900 reporten per dag uitdraaien.

De 6 voordelen van Ubersuggest

Voor een beginnende website-eigenaar, SEO-specialist of anders is Ubersuggest zeer goed te gebruiken. Binnen Velocity Marketing maken we ook erg graag gebruik van de tool voor zowel zoekwoordonderzoek als voor concurrentieonderzoek op zoekwoorden en backlinks. We hebben een 8-tal voordelen uitgewerkt omtrent het gebruik van deze tool.

Ranktracking

De tool biedt de mogelijkheid tot ranktracking. Hiermee volg je de statistieken van jouw domein en koppel je deze aan Google Analytics. Zodoende zie je de impact van bijvoorbeeld backlinks en/of nieuwe blogs op de gemiddelde positie van jouw website.

Ubersugggest rank tracking

Uitgebreide zoekwoordtool

De zoekwoord tool die Ubersuggest aanbiedt is én zeer gemakkelijk te gebruiken én het biedt zowel suggesties voor long tail zoekwoorden als short tail zoekwoorden. Dit alles na het invullen van 1 zoekwoord. Hiermee geeft de tool een voorsprong en versnelling in de tijd die je nodig hebt voor een zoekwoord onderzoek. De tool geeft namelijk alternatieve of nog betere zoekwoorden weer. Een echte meerwaarde dus!

Pagina overzicht

Deze SEO-tool geeft tot in de diepte informatie over verschillende websites. Zo biedt het een pagina overzicht van een website waarin wordt weergegeven hoeveel bezoekers deze pagina krijgt, hoeveel bezoekers er worden verwacht en op welk zoekwoord deze pagina scoort. Door dit overzicht kun je onder andere zien welke pagina’s het beste werken.

Keyword tracking

Naast de ranktracking van je website is het mogelijk om zoekwoorden te volgen. Zodoende kun je per zoekwoord in de gaten houden of een pagina binnen jouw website scoort op dit specifieke zoekwoord. Op het moment dat er een stijging of daling in de rank op een bepaald zoekwoord heeft plaatsgevonden met een bepaalde pagina, geeft de tool hier een melding van. Erg handig dus voor SEO-optimalisatie!

Ubersuggest site audit

Site audit

Het uitvoeren van de site audit van Ubersuggest is van onschatbare waarde voor een basis SEO-optimalisatie van je website. Deze audit scant tot 1000 pagina’s waarbij er wordt gekeken naar voorkomende SEO-fouten. Denk hierbij aan de volgende fouten:

 • Een te korte of te lange <title tag>
 • Pagina’s met een te laag aantal woorden
 • Pagina’s zonder H1’s
 • Pagina’s zonder meta beschrijvingen
 • Pagina’s met dode links

Middels deze Site audit kun je de eerste slag qua SEO-optimalisatie al slaan! Als wij jou hierbij kunnen helpen, neem dan even contact met ons op.

Te gebruiken in het Nederlands

Voor de minder goed Engels lezende onder ons heeft Neil Patel een Nederlandse versie van zijn programma gelanceerd. Naast deze mogelijkheid kan er ook Chinees, Spaans, Italiaans, Duits en nog veel meer worden gekozen als taal.

Ubersuggest zoekwoord opdracht

Alle mogelijkheden op een rij

Zoals we eerder al aangaven heeft Neil Patel de afgelopen jaren flink uitgepakt met de mogelijkheden die Ubersuggest biedt. Waar het begon als een zoekwoordonderzoek tool is het nu veel meer dan dat. We nemen je mee in het programma en de mogelijkheden hierin. Ten slotte is dit hetgeen waar we dit blog over schrijven.

Dashboard

In het dashboard van Ubersuggest vind je alle informatie in één handig overzicht. Het Dashboard is dan ook de pagina waar je op komt wanneer je inlogt binnen de tool. Er zijn een aantal onderdelen die het Dashboard weergeeft.

 • Top SEO-kansen
  Dit zijn de beste SEO-kansen die er liggen voor de door jouw gekoppelde website. Zodoende zie je of er pagina’s zijn met broken links, of er meer kansen liggen voor een bepaald zoekwoord of wanneer er nieuwe content over een nieuw zoekwoord gerelateerd aan jouw website geschreven kan worden.
 • Organisch Verkeer
  Dit is het overzicht van het organische verkeer dat je website in een bepaalde periode heeft gehad. Er kan binnen dit overzicht onderscheid worden gemaakt op desktop, tablet en mobiel. Bovendien, kun je ervoor kiezen om de periode te veranderen van in: afgelopen 2 weken tot en met het all time. De data die je ziet binnen dit overzicht komt overeen met de data van organische bezoekers uit je Google Analytics account.
 • Keyword rankings
  Zoals eerder aangegeven laat Ubersuggest de gemiddelde keyword rankings zien. Op het Dashboard zie je deze tabel terug waarbij wordt getoond hoeveel pagina’s er scoren op de volgende posities; top 3, top 10, top 100 of niet rankend.
 • Backlinks & On-page SEO-score
  Ook voor het aantal backlinks en de on-page SEO-score is er een overzicht van de afgelopen maand waarin wordt weergegeven hoeveel backlinks de website bevat en welke score op een schaal van 0-100 de website content krijgt.
 • Mijn concurrenten
  Je kunt voor jouw website een aantal concurrenten doorgeven aan Ubersuggest. Deze worden door de tool continue in de gaten gehouden en vergelijken met jouw website. Zo zien je hoeveel verkeer zij hebben ten opzichte van jouw verkeer.
Ubersuggest Chrome Extensie

Ubersuggest Chrome Extensie

Mocht er al niet genoeg zijn, is er ook nog een Google Chrome Extensie. Wat ons betreft een echte meerwaarde om te downloaden binnen je browser. Met deze extensie zie je namelijk in één oogopslag belangrijke data over bepaalde websites. Zo wordt de volgende informatie getoond bij de zoekresultaten in Google:

 • Mensen zochten ook naar… Dit geeft de mogelijkheid om alternatieve of betere zoekwoorden te bekijken met de zoekvolumes en CPC’s die hierbij horen op basis van het door jou gezochte zoekwoord.
 • Directe zoekvolume data over het gezochte zoekwoord. Bovendien zie je de gemiddelde Cost Per Click en de betaalde en organische moeilijkheid van het zoekwoord.
 • Website-informatie als de Domain Authority, Geschatte bezoekers en de best presterende pagina’s.

 

Ubersuggest handleiding

Zoekwoord onderzoek

Dit onderwerp is natuurlijk niet te missen binnen dit blog. De mogelijkheid om een zoekwoord onderzoek te doen. Door de jaren heen heeft men deze tool echt een stuk groter gemaakt. Laten we beginnen bij de basisgegevens die een zoekwoord onderzoek bij Ubersuggest met zich meebrengt.

Wanneer je een zoekwoord intypt binnen de zoekwoord tool krijg je een overzicht van relevante gegevens rondom dit zoekwoord. Zo zie je de volgende gegevens:

 • Zoekvolume (maandelijks)
 • SEO-moeilijkheid
 • Betaalde moeilijkheid
 • Cost Per Click (CPC)

Naast deze informatie zie je een grafiek met het zoekvolume per maand in de afgelopen 12 maanden. Zo zie je eventuele trends in één oogopslag.

Buiten de standaard informatie die de zoekwoord tool brengt, zijn er nog een tweetal andere zeer nuttige onderdelen die worden getoond.

Zo wordt er een grafiek met ‘zoekwoord ideeën’ weergegeven op basis van het door jou ingevoerde zoekwoord. Zodoende worden alternatieve of betere zoekwoorden inclusief de daarbij horende volumes en CPC’s getoond. Dit versnelt het doen van zoekwoord onderzoek voor de gebruiker, wat van grote meerwaarde is.

Naast deze zoekwoord ideeën worden ook content ideeën weergegeven. Dit is op basis van goed scorende pagina’s van andere websites op het desbetreffende zoekwoord. Hierdoor zie je direct wat zou kunnen werken bij het schrijven van een pagina over dit zoekwoord.

Ubersuggest Traffic Estimation

Verkeer inschatting

Voor het doen van concurrentieonderzoek is de tool ‘Traffic Estimation’ erg handig. Door deze tool kun je een URL van een website invoeren en precies zien wat de statistieken zijn van deze website. De standaard gegevens die worden weergegeven zijn als volgt:

 • Aantal organische zoekwoorden op de website
 • Aantal organische bezoekers (maandelijks)
 • Domain Authority
 • Aantal Backlinks (en het aantal NoFollow)

Hiernaast woord net zoals bij een zoekwoord onderzoek een grafiek weergegeven. Echter is het dit keer een grafiek die de organische maandelijkse bezoekers van de website toont in de afgelopen 12 maanden. Zo zie je of een bepaald domein groeit of daalt in organische bezoekers. Een gemakkelijke vergelijking om te bekijken wie goed bezig is op SEO-gebied dus!

Naast deze informatie vind je ook het aantal rankende zoekwoorden dat de website heeft. Dit wordt vertoond in een staafdiagram waarbij er wordt gekeken naar: top 3, top 10, top 50 of top 100.

De grootste extra meerwaarde zit hem in de volgende tabel die wordt weergegeven. Dit is namelijk een tabel waarbij wordt vertoond welke pagina’s het beste scoren van de bepaalde websites, hoeveel backlinks deze pagina heeft en hoeveel geschatte bezoekers er worden verwacht.

Ubersuggest Backlinks Overview

Backlinks

Eerder noemden we de mogelijkheid tot backlinks overzichten. Dit is dan ook een goede toevoeging die Ubersuggest binnen de tool biedt. Ook binnen dit overzicht worden er per website weer een aantal basisgegevens getoond. Zo heb je:

 • Domain Authority
 • Aantal Referring Domains
 • Aantal Backlinks

Bovendien vind je in een grafiek het aantal referring domains en het aantal backlinks dat er in de afgelopen twee jaar per maand is geweest. Dit biedt mooie inzichten, gezien backlinks een grote meerwaarde voor het aantal organische bezoekers kunnen zijn.

Een extra toevoeging op deze gegevens is de tool op ‘backlink kansen’. Met dit hulpmiddel wordt er op basis van jouw eigen website en 5 websites van concurrenten bekeken welke backlinks interessant voor jouw website kunnen zijn. Dit geeft veel inzicht in de kansen op linkbuilding die er liggen.

Ubersuggest AI Writer

AI Writer van Ubersuggest (nieuw!)

Deze gloednieuwe tool zit momenteel nog in de Bèta fase van zijn kunnen. Momenteel worden door steeds meer SEO-tools AI-writers gepubliceerd. Dit is een echte verandering binnen de SEO-markt. Ook Ubersuggest heeft een eigen AI Writer, die alleen te gebruiken is bij een betaald account. Echter, met een limiet per 24 uur.

Op basis van een opgegeven zoekwoord kunnen er door deze tool verschillende teksten worden geschreven. Zo worden de volgende tools aangeboden:

 • Meta Title
 • Meta Description
 • Headline Generator
 • Paragraph Rewriter
 • Answer a “People Also Ask…” Question
 • Product Description Generator
 • Listicle Generator
 • Related Hashtag Generator

Door drie stappen te volgen wordt er op al deze onderwerpen een geschikte tekst geschreven. Zo zijn de stappen als volgt:

 1. Vul een zoekwoord in waarop jouw website moet scoren.
 2. Ubersuggest scant heel Google naar zoekresultaten over dit onderwerp om de meest relevante content te produceren
 3. De AI geeft titel ideeën, meta beschrijvingen, koppen en paragrafen.
Ga naar de bovenkant