• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Tiktok op telefoons

TikTok Ads – Ontdek TikTok for Business

Wat is TikTok?

TikTok is een sociale media platform dat eerst bekend stond als Musical.ly. Dit platform is een bestaat al 6 jaar lang en is opgericht door een bedrijf uit China. In 2020 begon TikTok uit te bloeien tot een zeer relevant social media platform. Zo begon het naast Facebook en Instagram tot één van de meest gebruikte kanalen uit te groeien.

Wat kun je allemaal doen op TikTok?

Op TikTok kun je filmpjes maken tot 1 minuut lang, wanneer je een video uploadt kun dit 3 minuten lang zijn. Daarnaast kun je tegenwoordig een loop filmpje maken met allemaal foto ́s. Op dit platform wordt vooral gedanst op bekende nummers, geplaybackt en worden er grappige sketches gemaakt. Je kunt ook live gaan op TikTok met andere gebruikers. Het platform is zo gemaakt dat je op TikTok video’s kunt liken en delen met andere gebruikers.
omar lopez 770jbAj wvQ unsplash scaled

Campagnes op TikTok

TikTok wordt tegenwoordig ook gebruikt door bedrijven en organisaties. Het platform kun namelijk erg goed de naamsbekendheid stimuleren. Het is een heel handige app om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Bedrijven kunnen sinds 2021 campagnes draaien op het platform voor verschillende doeleinden. Met deze functie kunnen bedrijven hun marketingplan uitbreiden enpotentiële consumenten bereiken.

Waarom campagnes maken op TikTok?

TikTok wordt in 150 verschillende landen gebruikt. Maandelijks wordt de app door 500 miljoen mensen gebruik gemaakt. In Nederland maken 6,5 miljoen mensen gebruik van deze amuserende app. Om die reden kun je TikTok plaatsen naast Instagram en Facebook. In een korte tijd is het platform heel erg gegroeid. Daarom is het voor bedrijven en organisaties heel erg relevant om er campagnes op te draaien. Vooral nu het platform ondernemers de kans geeft om te groeien door TikTok Marketing.

Deze app wordt vooral gebruikt door jongeren. De grootste groep (35%) die gebruik maakt van TikTok zijn jongeren van 18 tot 25 jaar oud. De op één na grootste groep (28%) is de leeftijdscategorie 13 tot 17 jaar oud. Een derde groep (22%) van de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar oud maakt ook gebruik van deze platform. Daarom is het voor een onderneming heel interessant om op deze app campagnes te draaien, vooral als de doelgroep jongeren zijn. Campagnes op TikTok draaien zou een onderneming grote kansen bieden en het zou een aanvulling zijn op het huidige marketingplan.

Organische content

Naast dat je campagnes kunt maken op dit platform geeft TikTok ondernemingen en gebruikers de kans om organisch te groeien. Je kunt als bedrijf zeker groeien door advertentiecampagnes maken maar met organische content kun je ook een heel eind komen. Mensen die gebruik maken van de app krijgen video’s te zien wat zij interessant vinden. Mocht jij als gebruiker veel voetbal filmpjes kijken dan krijg je meer sport gerelateerde filmpjes te zien. Op deze manier is het makkelijk voor een onderneming om zijn doelgroep te bereiken.

Het is heel erg gemakkelijk om op TikTok filmpjes te liken. Als je een filmpje ziet die je interessant vindt, word je meteen getriggerd om het filmpje te liken. Likes zorgen ervoor dat je filmpje vaker wordt gezien. Hoe meer likes je krijgt, hoe groter de bereikte doelgroep zal gaan worden. Met organisch verkeer kun je je doelgroep vergroten en het bereik van je onderneming maximaliseren.

Als je content gezien wordt door mensen die het interessant vinden, is de kans groot dat ze je filmpje liken, een reactie achterlaten of delen. Hoe vaker je filmpje geliket wordt en gedeeld wordt is de kans ook groter dat je content viraal gaat. Dit kan ervoor zorgen dat gebruikers je diensten of producten zullen aanschaffen.

hipster op tiktok

For You Page

Wat TikTok anders maakt dan andere media platformen is de ‘For You’ Page. De ‘For You’ Page is de hoofdpagina op de app. Hier kun je oneindig filmpjes kijken die gemaakt zijn door gebruikers. Op de ‘For You’ Page krijg je vooral filmpjes te zien waarvan TikTok denkt dat je ze leuk zou vinden om te zien. De ‘For You’ Page is helemaal afgestemd op jouw interesses. Als content creator is dat fijn want dan wordt jouw filmpje gestuurd naar mensen die het waarschijnlijk leuk vinden. Op deze manier kun je makkelijk likes en weergaves krijgen.

Adverteren op TikTok

Op TikTok heb je vier verschillende ads. Dat zijn Brand Takeover, In-Feed ads, TopView ads en Branded Hashtag Challenge.

In-Feeds ads

In-Feeds ads zijn filmpjes van 60 seconden lang. In-Feed ads zijn heel erg vergelijkbaar met normale TikTok filmpjes waardoor het heel erg organisch lijkt. Je kun met In-Feed ads met leuke content informatie delen met gebruikers van de app. Met In-Feed ads kun je de video weergaven, het verkeer en de conversiedoelstelling selecteren. Het is aanbevolen om filmpjes van 15 tot 30 seconden te gebruiken.

Brand Takeover ads

Brand Takeover ads zijn reclamefilmpjes die tevoorschijn komen wanneer je de app opent. Als je de app opstart krijg je een advertentie op de ‘For You’ Page. Dat is de hoofdpagina van de app waar je filmpjes ziet die je interessant lijken. Brand Takeover kunnen heel erg effectief zijn. Het grote nadeel hiervan is dat de kosten voor zo’n een advertentie heel hoog zijn. Ook krijgen gebruikers deze advertentie maar één keer te zien. Voor grote organisaties zou het een relevante manier zijn om te adverteren en de naamsbekendheid uit te breiden. Maar als klein bedrijf deze vorm van adverteren minder interessant.

TopViews ads

TopViews ads lijken heel erg op Brand Takeover ads. Alleen zien gebruikers niet meteen je advertentie zoals bij Brand Takeover ads. Je krijgt meestal deze advertentie na een paar seconden te zien wanneer je de app geopend hebt. Voor pas begonnen ondernemers zijn TopViews ads heel erg zinvol om te gebruiken. Met TopViews ads kun je naamsbekendheid genereren. Dat komt doordat je een groot bereik hebt en je gegarandeerd heel veel impressies kunt krijgen.

Branded Hashtag Challenge

Een Branded Hashtag Challenge krijgen gebruikers te zien op de ‘For You’ pagina. Het is een techniek die je gebruikt om content te creëren met het bedrijf waarmee je samenwerkt. Gebruikers krijgen het filmpje te zien en worden toegejuicht om mee te doen aan de challange.

Wat is een TikTok Pixel?

Een TikTok Pixel is een unieke code die gekoppeld is aan de website waarmee je TikTok verkeer op je website trackt. De TikTok Pixel analyseert en verzamelt allemaal gegevens van de gebruikers en verstuurt deze door naar de persoon die de advertentie heeft gepubliceerd. Een TikTok pixel is een kleine Javascript code die je kunt instaleren op je website. Met deze code kun je alle activiteiten van de website die relevant zijn voor jouw advertenties meten.

Waarom een TikTok Pixel instellen?

Het is voor een onderneming of organisatie heel erg handig om TikTok Pixel te gebruiken. Je kunt met deze techniek de conversies volgen. Je kunt zo zien wie iets heeft toegevoegd aan winkel wagen en heeft betaald vanuit de TikTok advertentie. Deze techniek kan je helpen om je campagnes te optimaliseren. Door alle informatie die pixel je geeft kun je opnieuw segmenteren op nieuwe doelgroepen waardoor je een groter bereik kun creëren. De TikTok pixel is heel erg handig en goed om te gebruiker en om je conversies en bereik te optimaliseren.

tiktok video opnemen

Hoe maak je een Campagne aan op TikTok?

  1. Je maakt een zakelijk TikTok account aan. Het aanmaken van een account op TikTok voor advertenties doe je op ads.tiktok.com. Je vult je email adres in en bedenkt een uniek wachtwoord. Vervolgens wordt een verificatie code gestuurd naar je email adres, met de code kun je je account aanmaken.
  2. Maak een campagne aan. Als ingelogd bent op je zakelijke TikTok account en deze hebt gekoppeld aan je account binnen de app klik je op ‘’Campagne”. Je kunt op ‘’maken’’ klikken om aan een campagne te beginnen.
  3. Wat is je doel met deze campagne? Het is belangrijk dat je weet wat je wilt bereiken met de campagne die je gaat neerzetten. Je bepaalt hiermee welke actie mensen gaan ondernemen wanneer ze jouw advertentie zien. Als je een goede doelstelling hebt kan dat leiden dat het campagne ook een succes wordt.
  4. Campagne naam invoeren en bepalen wat je wilt uitgeven aan de campagne. Hoeveel je besteed aan de campagne bepaalt hoe vaak de advertentie weergegeven gaat worden. Het bedrag dat je aangeeft wordt in de advertentie gestopt over de periode waarin je de advertentie laat lopen. Daarnaast kun je een dag budget instellen, dit kan vanaf minimaal €10 per dag.
  5. TikTok plaatsing en targeting. Bij targeting is je doel om de doelgroep aan de advertentie te definiëren. Wanneer je de plaatsing hebt gekozen kun je allemaal details, zoals demografische gegevens, toevoegen om betere resultaten te behalen. Je voegt URL’s toe en maximaal 20 zoekwoorden die je ​ gebruikt om gevonden te worden op je website of app. Je geeft aan welke leeftijd categorie je wilt bereiken, welk geslacht je doelgroep is en in welke regio je campagne mag worden vertoond.
  6. Optimalisatie Doel: Je kunt bij deze stap de keuze maken welke advertentiegroep je zou willen optimaliseren. Je kiest bijvoorbeeld tussen kliks of impressies. Op deze manier laat je het algoritme weten waar deze zijn best voor moet doen; veel interactie of bereik.
  7. Ads creëren: Als je al deze stappen hebt gevolgd en goed hebt uitgevoerd kun je uiteindelijk je advertentie maken. Je krijgt de mogelijkheid om een foto of video te uploaden. Je krijgt daarna een preview te zien hoe de advertentie wordt gezien door gebruikers. Er rest je nu niks anders dan de advertentie live te zetten.
Ga naar de bovenkant