Betekenis van: Verzorgingsgebied

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een verzorgingsgbied?

Een verzorgingsgebied is de plaats waar gebruikers en klanten wonen. Dit is een territorium van een producent of dienstverlener. De grootte van de oppervlakte van zo een gebied wordt bepaald door de aantal mensen dat gebruik maakt van de diensten. Als de locatie van de gebruikers en de klanten bekend is dat bepalend voor de diensten en producten die aangeboden worden.  

Een territorium van een dienstverlener

Een verzorgingsgebied is een geografisch begrip. Hiermee wordt er bedoel dat gebruikers of klanten woonachtig zijn op een specifiek gebied. Op deze manier kunnen winkels per locatie een gebied uitkiezen waar ze hun diensten en producten leveren zodat er geen concurrentiestrijd is. Dit zie je vaak voorbij komen bij providers zoals KPN en Ziggo. Elke provider heeft zijn eigen territorium. Op deze gebieden leggen deze providers hun eigen glasvezel zodat hun klanten snellen internet krijgen. Op deze manier bouwen ze een eigen territorium dat andere concurrenten verzwakt.

Online grenzen

Online zijn er geen grenzen. Vooral bij dienstverleners en producenten. Als een Nederlands bedrijf kun je een .com domein registreren via de website Argeweb.nl. Dit kun je ook doen bij GoDaddy. Dit is een Amerikaans bedrijf. Als je als merk wereldwijd wilt verkopen kan er verschillende beleid op nahouden. Op deze manier kun je vanuit Nederland producten bestellen via Amazon.nl Het assortiment van een product verschilt per land. Zo zijn prime bezorgingen meestal alleen beschikbaar voor producten die vanuit Nederland besteld worden.

Nationale distributeurs

Er zijn merken die online fysieke grenzen hebben. Dit kan garantievoorwaarden zijn of een wetgeving. Online merken hebben ook soms overeenkomsten met nationale distributeurs. Op de Thaise Gucci webshop kun je bijvoorbeeld petten bestellen met de vlag van Thailand. Deze collectie kun je niet in Nederland krijgen. Een verzorgingsgebied is niet altijd bepaald op het aangrenzend gebied.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist