Betekenis van: See Think Do Care

« Terug naar Marketing Begrippen

See Think Do Care is een model die de customer journey in kaart kan brengen. Dit is een online marketing model dat ontwikkeld is door Google. De voor en na traject van de aankoop is hier belangrijk. Dit is niet vaak het geval bij een sales funnel. Maar de STDC laat wel de complete customer journey zien.

Wat is See Think Do Care?

Je (potentiële) klanten staan op één. Maar niet elke klant is hetzelfde. Je wilt zien waar zij staan. Dus welke acties zijn er ondernomen. Hier kan je marketing op aanpassen. Meestal kan je niet gelijk op verkoop sturen als iemand net kennis heeft gemaakt met je bedrijf. Vandaar dat trechters (funnel) populair zijn. Hierin kan je inzien waar je klant zich bevindt. Het beperkt zich wel tot sales en conversie. Het See Think Do Care model richt zich op de voor en na traject.

Hoe werkt het See Think Do Care model?

Ergens online heb je een advertentie voorbij zien komen. Dit was van een nieuw kledingmerk. Je klikt erop en je komt uit op de webshop. Daar ben je de kledinglijn gaan bekijken. Ondertussen is er een pop-up verschenen. Je kan je email achterlaten en dan zal je 10% korting ontvangen. Dit heb je gedaan. Nu wil je deze korting gebruiken. Dus doe je een aankoop. Daarna ontvang je een bedankberichtje. In de loop ter tijd blijft er contact over nieuwe collecties, kortingen en aanbiedingen. En ontvang je berichten over gerelateerd aanbod. Om herhaalaankoop te stimuleren.

STDC model

Er wordt onderscheid gemaakt tussen contactmoment voor- en na de verkoop. De See fase kan je zien als het voortraject. De Care fase als na traject.

  • De See fase

Er is nog geen aankoop intentie. Dus wordt er gericht op de naamsbekendheid van het merk. Hierbij is de marketing vooral aangepast op een breed publiek.

  • De Think fase

Nu is de klant wat gerichter gaan zoeken. Er is wat interesse in het bedrijf. Want er is interactieve contact geweest. Als het inschrijven voor een nieuwsbrief.

  • De Do fase

Er is hier meer contact geweest. De afweging om te kopen is er. Zij weten hoe zij in hun behoefte kunnen voorzien. Dus kijken zij welk bedrijf dat het beste kan.

  • De Care fase

Hier richt je op de “nazorg”. Zodat de klant zich niet slecht voelt over de aankoop. Later zou je kunnen sturen op herhaalaankoop.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist