Betekenis van: Sale

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een sale?

Sale is een Engels woord dat uitverkoop betekent. Je kan het ook naar Nederlands vertalen als opruiming of uitverkoop. In deze periode worden producten door een bedrijf voor goedkoper verkocht. Naast dat oude voorraad voor goedkoper wordt verkocht biedt dit een bedrijf de kans om nieuwe klanten over de vloer te krijgen. 

In welke periode neemt een sale plaats?

Uitverkoop wordt meestal in januari gestart in Nederland. In deze periode tellen bedrijven hun voorraad en zetten hun oude collecties in de uitverkoop. Zo zorgen ze voor balans binnen hun assortiment.  Het magazijn leegmaken is een van de meest letterlijke interpretatie van een opruiming. Bijvoorbeeld kleding. Je hebt verschillenden soorten kledingstukken die allemaal hun eigen seizoenen hebben. Je hebt winters kleding maar je hebt ook zomers kleding. Winterkleding wordt niet in de zomer verkocht daarom worden ze dan in de uitverkoop gezet.

Wat is black Friday?

Zwarte vrijdag wat ook bekend is in Amerika als Black Friday. Op deze dag geven alle winkels met de grootste aanbiedingen binnen een jaar. Elke grote bedrijf zoals Adidas en Nike komen met hoge kortingen. In Amerika is Black Friday groter dan hier in Nederland. Daar ontstaan er meestal rellen en gevechten door de acties. Iedereen wil een bepaald product hebben en als het op is kunnen er gevechten ontstaan omdat iedereen dat product wil voor die prijs.

Wat is Cyber Monday?

De tegenhanger van de Black Friday is Cyber Monday. Op Cyber Monday zijn er ook allerlei acties. Deze actie dag begint met de tijd ook steeds populairder te worden in Nederland. Echter is Cyber Monday niet zo groot als Black Friday. Sinds 1984 mag je in Nederland ieder moment een Sale houden. Door de economische crisis die plaats vond in de jaren 80 mogen bedrijven altijd een sale houden.

Ook interessant

Wat is See Think Do Care?

Verzorgingsgebied

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist