Betekenis van: Sociale autoriteit

« Terug naar Marketing Begrippen

Sociale autoriteit is een expertise dat gelinkt is aan een persoon of organisatie. De populariteit weegt hier zwaar in mee.

Wat is een autoriteit?

Autoriteit is iemand met dusdanige kennis, kwaliteiten en/of verdiensten beschikt. Deze worden door andere als gezaghebbend beschouwd binnen een vakgebied. Dus er moet een bepaalde verificatie zijn. Om zo uiteindelijk als autoriteit te gezien worden. Bij sociale autoriteit ligt dit iets anders.

Wat is sociale autoriteit?

Dus bij autoriteit ging over de waarde van je expertise. Bij sociale autoriteit komt ook hierbij hoe je informatie deelt. Met online platformen kan je snel en veel informatie delen. Denk hierbij vooral aan social media. Daar kan je een bepaald imago creëren. Dat kan je doen door actief te blijven. En op een succesvolle manier kennis te delen. Kennis is niet altijd zo kleurig en uitbundig. Meestal is het duidelijk zwart en wit. Met social media kan je dit heel aantrekkelijk maken. Waardoor de informatie beter overkomt. Hierdoor kan je gezien worden als een expert op een bepaald gebied.

Sociale autoriteit als een spotlight

Zo’n autoriteit straalt vertrouwen uit. Want het werkt op social proof. Dit psychologische manier om mensen te beïnvloeden. Hierbij gaan mensen uit op validatie van anderen. Dus als een bedrijf gezien wordt als autoriteit, zullen anderen dat ook sneller denken. Hierdoor zal je zichtbaarheid vergroten. Expertise werd voorheen doorgaans bepaald op basis van diploma’s of waardering door vakgenoten. Nu is dit meer geschoven naar de populariteit van de persoon of organisatie.

Niche marketing

Een niche is een heel specifiek deel van de markt. Hier zijn meestal minder aanbieders. Om dit zo specifiek is, zullen de aanbieders met goede informatie komen. Hiervoor plaatse blogs. Denk daarbij aan over een eigen kleding merk starten. De aanbieders focussen vol op het opstarten van een kleding merk. Als je dit goed doet, dan zal je gezien worden als sociale autoriteit. Wat makkelijker gaat in een niche.

Ook interessant

Wat is Scope?

Wat is Name-dropping?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist