Betekenis van: Scope

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Scope?

Scope is een Engels woord dat in het Nederlands bereik betekent. Deze term wordt vaak gebruikt door bedrijven en organisaties. Daardoor kunnen de begrenzingen die van toepassing komen. Tijdens een projectscope statement worden belangrijke punten opgenomen. Hier moeten stakeholders van op de hoogte zijn.

Een Scope is een nauwkeurig uiteengezet raamwerk. Alle onderdelen van een project worden hierbij opgenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn, tijdlijnen, dit kunnen ook benodigdheden zijn of criteria ’s.

Wat is een productscope

Een productscope is een volledige lijst van alle kenmerken en functies van een product of een dienst. Er wordt dan beschreven wat je met het product kunt doen en waar je het voor kunt gebruiken. Productscope richt zich op de mogelijkheden en de bruikbaarheid van een product.

Scope creep

Bij een scope creep kunnen er nieuwe zaken worden geïntroduceerd die slecht invloed hebben op een project. Het is mogelijk om een traject aan te passen die niet te wensen is. Alle dingen die vooraf kunnen worden voorzien zal in de reeds gedocumenteerd zijn. In praktijk zie je vaak dat projecten niet volgens de planning verlopen. Daardoor dit op te pakken bij projecten kan er snel gehandeld worden.

Scope project

Bij een scopeproject zie je meestal dat het concept bekend is en gedefinieerd is. De resultaten die vaak uitkomen uit zo een project worden ook wel duidelijk omschreven.  Je kunt het traject van een project tot een uitwerking is vaak niet compleet. Daarnaast kun je het niet voorspellen hoe het project gaat lopen. Het beschrijven van hoe de zaken verlopen dat over het project gaan moet er ook voldoende rekening gehouden worden met zaken die niet over het project gaan. Als dit niet vaker gaat gebeuren kunnen meestal er nieuwe elementen ontstaan die slechte invloed kunnen hebben op het project.

Ook interessant

Wat is Sociale autoriteit?

Wat is Name-dropping?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist