Betekenis van: Regionaal

« Terug naar Marketing Begrippen

Regionaal is een gebied om iets heen. Dus is het de plek die voordelig voor een organisatie is.

Wat is regionaal?

De letterlijke betekenis is ‘ergens in de omgeving’. Het hoeft niet een specifiek gebied zijn. Het is niet één stad, dorp of provincie. Het kan een combinatie van zijn. Denk hierbij wij gaan adverteren in de omgeving. Dat kan Veenendaal en Rhenen en de tussengelegen gebieden zijn.

Locatie gebonden informatie

Je locatie op je elektronische apparaten staan meestal aan. Dit kan je overigens uit zetten. Maar het helpt zoekmachines en websites wel om je relevante informatie te geven. Als je opzoek bent naar een supermarkt, dan zal Google de dichtstbijzijnde supermarkten aanbieden. Of de website van een internationaal bedrijf. Je kan uitkomen op de website Amazon.com. Terwijl je in Nederland bent. Dan is er een optie om naar Amazon.nl te gaan. Dit is geen verplichting. Maar het is meer gericht op de Nederlandse consumenten. Dus krijg je vaak resultaten dat regionaal voor jou is.

Regionaal gericht online adverteren

Informatie van mensen die online actief zijn wordt bijgehouden. Dus je IP adres of locatie van de server waar je op zit. Dus kan je gericht adverteren. Zo kan je met Google ads zeer specifiek richten op mensen. Denk daarbij aan demografische en sociaal – economische gegevens etc. Dus kan je ook op een regio richtten. Vandaar dat je een advertentie krijgt, dat vertelt dat er iets in de buurt van jou is.

Regionaal data als inkomstenbron

Tegenwoordig is alles zeer data gedreven. Dus is er hier veel vraag naar. Voor bedrijven dat regionaal data verzamelt kan dit een goudmijn zijn. Naar schatting heeft locatie date een marktwaarde van 12 miljard dollar. Je kan deze data verkopen aan partijen. Vervolgens kunnen deze partijen het gebruiken voor allerlei toepassingen. Grote spelers in deze markt verzamelen data uit tientallen landen op basis van miljarden apparaten.

Ook interessant

Wat is Profilering?

Wat is Queue?

Wat zijn Non Profit Organisaties?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist