Betekenis van: Non Profit Organisaties

« Terug naar Marketing Begrippen

Non profit organisaties zijn organisaties die diensten verlenen aan mensen in nood zonder daar iets voor terug te verwachten. Ze zijn vaak afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven om hun activiteiten te financieren.

Voorbeelden van bekende non profit organisaties zijn: Greenpeace, KidsRights, Artsen Zonder Grenzen, War Child, Wereld Natuur Fonds, Consumentenbond, etc. 

Waarom bestaan ze?

Non-profitorganisaties bestaan omdat er dingen in onze samenleving zijn waarvan wij vinden dat ze niet zouden moeten gebeuren. Deze dingen omvatten kindermishandeling, mensenhandel, armoede, dakloosheid, honger en meer. Non-profitorganisaties helpen deze problemen door diensten te verlenen aan degenen die ze anders niet kunnen betalen.

Er ook andere soorten non profit organisaties. Deze bedrijven hebben net als andere non profits geen winstoogmerk. Dat betekent echter niet dat ze geen winst mogen maken. Over het algemeen hebben nonprofits ook veel steun nodig om te blijven bestaan. Deze steun wordt gegeven in de vorm van belangeloze giften, schenkingen, contributies, subsidies, abonnementen etc. 

Wat zijn hun doelen?

Non-profitorganisaties werken met mensen die hulp nodig hebben, en dat doen ze zonder er iets voor terug te verwachten. Ze bieden diensten aan degenen die ze niet kunnen betalen, en ze doen dit ongeacht of de ontvanger in staat is om ze terug te betalen.

Wie is betrokken?

Non-profitorganisaties bestaan uit vrijwilligers, donateurs, bestuursleden, medewerkers en supporters. Vrijwilligers vormen vaak de ruggengraat van non-profitorganisaties, omdat ze hun tijd vrij besteden om de organisatie te ondersteunen. Donateurs spelen ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van non-profitorganisaties door geld te doneren om projecten te financieren. Bestuursleden houden toezicht op de activiteiten van de organisatie, terwijl het personeel de dagelijkse activiteiten beheert. Supporters zijn personen die vrijwillig hun tijd en/of geld doneren om de organisatie te ondersteunen.

Hoe kun je ze helpen?

Non-profitorganisaties verlenen diensten aan mensen in nood. Ze helpen mensen met beperkte toegang tot gezondheidszorg, onderwijs, voedsel, huisvesting en andere benodigdheden. Non-profitorganisaties werken ook aan het verbeteren van gemeenschappen door middel van initiatieven voor sociale rechtvaardigheid.

Ook interessant

Wat is Profilering?

Wat is Queue?

Wat is Regionaal?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist