Betekenis van: Redesign

« Terug naar Marketing Begrippen

Een redesign (herontwerp) van een website is wanneer je de look en feel van de site volledig herwerkt. Dit kan betekenen dat je kleuren, lettertypen, afbeeldingen, lay-out enz. gaat wijzigen. Het kan ook het toevoegen van nieuwe functies omvatten, zoals video, audio, chatrooms, forums, enz.

Maak een plan voor je redesign

Zorg ervoor dat je een plan hebt voordat je begint met het ontwerpen van je nieuwe website. Je moet beslissen wat voor soort website je wilt (e-commerce, blog, enz.), wie deze gaat bouwen, wanneer deze live moet gaan en nog veel meer.

Als je vanaf het begin een nieuwe website wilt maken, zijn er tal van tools online beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Zodra je hebt besloten welk platform je wilt gebruiken, kun je sjablonen vinden die aan jouw behoeften voldoen. Er zijn veel verschillende manieren om een website te ontwerpen, maar als je op zoek bent naar iets eenvoudigs, biedt WordPress een verscheidenheid aan kant-en-klare thema’s die je kunt aanpassen.

Kies een thema

Nadat je hebt besloten welk type site je wilt, kies je een thema. Er zijn honderden gratis thema’s online beschikbaar, en sommige zijn ook betaald. Als je voor een WordPress-thema gaat, zijn er duizenden opties. Ook kunnen deze thema’s helemaal worden gepersonaliseerd naar je eigen stijl. Let er wel goed op dat elk thema zijn voor en nadelen heeft. Waar sommige juist heel erg snel zijn, bieden anderen juist extra veel functionaliteiten. 

Kies een platform

Kies een platform dat voor werkt voor jou. Je moet beslissen of je een CMS (content management systeem) wilt gebruiken of niet. Als je dat doet, kun je kiezen tussen WordPress, Joomla, Drupal, Magento, enz. Ook hier geldt elk CMS heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Test je redesign

Zodra u heeft besloten welk platform u gaat gebruiken voor uw redesign, test je jouw site met de hulpprogramma’s van Google. Dit zal je helpen eventuele problemen met jouw site op te sporen voordat je deze start.

Lancering

Als je jouw website live wilt zetten dan zijn er drie belangrijke stappen die je moet nemen:

Lancering: Je wilt beginnen met het lanceren van jouw nieuwe site. Zorg ervoor dat alles er goed uitziet en werkt zoals verwacht.

Test: Bekijk na de lancering analyses om te zien waar mensen op jouw site terechtkomen. Vinden ze wat ze zochten? Is je call-to-action duidelijk?

Optimalisatie:  Nu je het hebt gelanceerd en getest, zou je in staat moeten zijn om gebieden te identificeren die verbetering behoeven. Los deze problemen op en herhaal het proces totdat je tevreden bent met de resultaten.

Ook interessant

Wat is een PDF?

Wat is Paginamarge?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist