Betekenis van: PDF

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is het?

PDF staat voor Portable Document Format, en is een betrouwbare manier om je documenten te uit te wisselen zonder dat de lay-out veranderd. Portable Document Format bestaat sinds 1993 en is ontwikkeld door Adobe. Adobe is een softwarebedrijf die zich bezig houdt met fotoshoppen en het Pdf-bestandsformaat. Portable Document Format wordt vooral gebruikt voor zakelijke uitingen en op school. Je kan zo een bestand uit wisselen naar een andere software zonder dat er iets aan veranderd. Portable Document Format is open en iedereen kan daar gebruik van maken door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Portable Document Format bestand bevatten knoppen, linken, audio en video’s. Je kan zo een bestand elektrisch ondertekenen en je kan je Portable Document Format bestanden heel makkelijk delen op Windows of Mac OS besturingssysteem.

Hoe maak je een Pdf-bestand?

Je kan een Pdf-bestand aanmaken op elke besturingssysteem. Hieronder zie je hoe je een Pdf-bestand maakt.

  1. Download PDFCreator
  2. Open het bestand in Word of Excel.
  3. Ga naar bestanden
  4. Klik op afdrukken
  5. Kies in het uitklapmenu PDF-writer
  6. Kies waar je de PDF wilt opslaan.
  7. Klik vervolgens op opslaan.

Voor en nadelen

Portable Document Format bestanden zijn kleine documenten en nemen niet veel opslag waardoor het ideaal is om het online te plaatsen. De lay-out van zo een bestand blijft altijd hetzelfde. De lay-out veranderd nooit. Als je je Portable Document Format bestand hebt aangemaakt in de software die je correspondent niet heeft kan je alsnog je tekst delen in pdf-versie delen met anderen. De enige nadeel van Portable Document Format is dat je zo een bestand niet kan bewerken en dat je alleen naar kan kijken. Het is ook een heel veilige manier om documenten door te sturen zonder dat het aangepast kan worden. Daarom word er regelmatig wereldwijd gebruik gemaakt van Portable document Format.

Ook interessant

Wat is een Redesign?

Wat is Paginamarge?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist