Betekenis van: Google Webmaster Tools

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Webmaster Tools (tegenwoordig bekend als Google Search Console) is een gratis te gebruiken programma van Google. Met de deze tool kun je de voortgang van je SEO bewaken. Je kunt er namelijk eenvoudig en overzichtelijk inzien hoe Google je website ziet en indexeert. Google Webmasters geeft ook aan wat er mis is aan een site, zodat site eigenaren dit kunnen oplossen.

Het doel van de tool is om gebruikers te helpen bij het begrijpen van SEO in Google. Door te begrijpen hoe Google je website en de pagina’s op je website in kaart brengt. Kun je hier rekening mee houden als je nieuwe pagina’s maakt. Bovendien kun je rekening houden met verschillende factoren in de structuur van je website. Zo kun je de vindbaarheid van je website vergroten en gevonden worden op de zoekwoorden die voor jouw business van belang zijn.

Waarom is Google Webmasters handig?

Zoals eerder al gezegd is Google Webmasters een gratis te gebruiken programma. Ook is het niet heel moeilijk om de tool te gebruiken. Hou er wel rekening mee dat als je een account aan gaat maken, je dit doet in Google Search Console. Want sinds 2015 staat Google Webmasters bekend als Google Search Console. Het programma geeft je inzicht in de volgende informatie:

  • Het programma helpt je als er problemen zijn met indexeren en van pagina’s op je website;
  • Als er spam of andere content op je website staat die tegen het beleid ingaan dan laat Google dit ook weten;
  • Via het programma kunnen pagina’s sneller worden geïndexeerd;
  • In het programma kun je de sitemaps van je website indienen. Aan de hand hiervan indexeert Google je website;
  • Ook is het mogelijk om verschillende prestaties van je website in te zien en bij te houden;
  • Tot slot kun je precies zien wie, wat en waar er naar jouw website wordt gelinkt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist