Betekenis van: Google Chrome

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Chrome is een gratis te gebruiken web browser. Het programma kan gratis worden geïnstalleerd in Google en biedt een rijke internet ervaring. Met Google Chrome kun je bladwijzers toevoegen, extensies instellen, je browsegeschiedenis bijhouden en nog veel meer. Dit kun je allemaal doen door in te loggen met een Google account. Dit is echter niet verplicht. Google vindt privacy erg belangrijk, daarom is het ook mogelijk om geanonimiseerd gebruik te maken van de web browser.

Andere mogelijkheden die de browser biedt zijn:

  • Startpagina instellen: Dit is de eerste pagina die je ziet als je de browser opent.
  • Tabbladen gebruiken: Met tabbladen kun je verschillende websites tegelijk open hebben staan in de browser.
  • Favorieten toevoegen: Als er websites zijn die je regelmatig bezoekt, dan kun je ze toevoegen aan je favorieten. Zo kun je er sneller heen.
  • Interface aanpassen: Je kunt de browser aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld tekst grootte, afbeeldingen, video’s en meer aanpassen. Dit doe je door naar instellingen te gaan en dan te klikken op vormgeving.
  • Ook kun je via Chrome bestanden, pdf bestanden, afbeeldingen, video’s en meer downloaden.
  • De browser biedt een incognito modus. In deze modus wordt browse gedrag niet gevolgd.
  • Via de Browser kun je eenvoudig inloggen in bijvoorbeeld gmail en google agenda.

Google Chrome Extensies

Google heeft ook nog een hele bibliotheek vol met extensies. Deze extensies kun je toevoegen aan je browser. Hierdoor kun je net wat meer met Chrome dan andere browsers. De meeste extensies hebben een gratis versie en een pro versie waar je wel voor moet betalen. Extensies zijn bedoeld om extra hulp te geven en het leven van internet gebruikers makkelijker te maken. Kortom zijn extensies van Google uitbreidingen van de Google Chrome browser. Extensies kunnen worden toegevoegd aan de browser via de chrome web store.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist