Betekenis van: Facebook Ads

« Terug naar Marketing Begrippen

Facebook Ads zijn betaalde advertenties waarmee je nieuwe klanten kunt bereiken voor je bedrijf. Facebook is het grootste social media platform ter wereld. Daarom is het voor bedrijven een kansrijk platform om advertenties in te kopen. De advertenties van Facebook kun je inkopen via Facebook Business Manager. Facebook Advertenties worden vaak ingezet door bedrijven om nieuwe klanten te bereiken, naamsbekendheid te vergroten, verkeer naar de website te stimuleren en verkopen te stimuleren. De doelen voor Facebook ads zijn vaak gericht op het opbouwen van een band en betrokkenheid bij klanten. Als je toch dieper in de funnel wilt zitten, dan kun je gebruik maken van Google Ads.

Voordelen van Facebook Ads

Facebook advertenties kennen een aantal voorbeelden ten opzichte van advertentiekanalen. Namelijk:

  • Facebook Ads heeft uitgebreide mogelijkheden als het gaat om het targeten op je doelgroep.
  • Geschikt platform om bestaande klanten en website bezoekers te remarketen.
  • Adverteren via Facebook is relatief goedkoop. Daarmee bedoelen we dat de kosten per klik (CPC) lager ligt dan op andere advertentieplatformen.
  • Door Facebook advertenties in te zetten bereik je sneller je doelen.

Facebook Business Manager

Als je advertenties wilt inkopen voor Facebook. Dan gaat dit via Facebook Business Manager. Met dit platform kun je Facebook en Facebook advertenties eenvoudig integreren in je bedrijf. Bovendien kun je van het platform en de tools die het platform aanbiedt gratis gebruik maken. Ook als je meerdere advertentie accounts beheert, dan is dit platform heel geschikt. Doordat alles aan elkaar gelinkt is hoef je maar op een plek in te loggen. Ook kun je in het platform alles regelen voor je Instagram kanaal. Naast betaalde advertenties kun je het platform ook gebruiken voor het plannen en plaatsen van organische content.

Wil je weten hoe je jouw Facebook Business Manager in kunt richten en waar je rekening mee moet houden? Lees dan onze digitale handleiding: Facebook Business Manager: Stap-voor-stap Handleiding

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist