Betekenis van: Deeplink

« Terug naar Marketing Begrippen

Een deeplink wordt ook wel een dieplink genoemd. Het is een hyperlink naar een specifieke pagina binnen een website. Een homepage is geen deeplink. Alleen pagina’s die anders zijn dan de homepagina zijn dit. Een bezoeker wordt via de hyperlink dus meteen naar een bepaalde pagina op de website gestuurd. Vaak is dit een pagina die te maken heeft met het zoekwoord, de advertentie, de banner, het blog en dergelijke.

Hoe ziet een deeplink eruit?

Een deeplink heeft een gewoonlijke URL structuur. Daar waar de homepagina de volgende link bevat ‘www.velocityutrecht-marketing.com’, bevat een deeplink de volgende link:

www.velocityutrecht-marketing.com/marketingbegrippen/deeplink/

Het is dus een hyperlink die dieper in de website verborgen is. In dit geval onder de categoriepagina ‘Marketing begrippen’.

Het belang van deeplinks in een website structuur

Het is erg belangrijk om bij het uitbouwen van je website rekening te houden met deeplinks. De structuur van de website is erg belangrijk voor bijvoorbeeld het crawlen van je website. Wanneer crawlers de navigatie van een website niet goed kunnen volgen is dit nadelig voor de ranking van je website binnen zoekmachines als Google. Een website wordt overigens ook duidelijker voor zoekmachines door het gebruik van breadcrumbs. Dit is de aanduiding op welke pagina een bezoeker zich bevind op de website. De breadcrumb komt overeen met de Deeplink URL structuur.

Deeplinks en Google

Deeplinks zijn erg belangrijk in het hoger ranken op Google zoekresultaten. Met deeplinks toon je de zoekmachine namelijk dat er interessante informatie op je website staat. Zoekmachines waarderen dit.

Linkbuilding

Ook binnen linkbuilding wordt er veel gebruik gemaakt van deep links. Dit omdat websites graag gevonden willen worden op bepaalde zoekwoorden. Deze zoekwoorden worden uitgebreid beschreven op diepere pagina’s binnen de website om te ranken binnen Google. Mede door de toepassing van backlinks van waarde met een deeplink naar deze webpagina’s zorg je voor een betere ranking. Bovendien, is een goede verdeling aan backlinkjes naar de homepagina en andere pagina’s belangrijk bij linkbuilding.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist