Betekenis van: Backlink

« Terug naar Marketing Begrippen

Een backlink is een link die van een andere website naar jouw website leidt. Het is voor zoekmachines als Google zeer belangrijk om veel backlinks te hebben. Hierdoor wordt populariteit van je website weergegeven en kan je hoger in de zoekresultaten terechtkomen. Des te meer backlinks, des te beter. Heb jij backlinks nodig? Wij kunnen je helpen met linkbuilding.

Het belang van backlinks

Het op een juiste manier gebruiken van backlinks zorgt voor de verhoging van de autoriteit van een website. Hoe hoger deze autoriteit is, hoe belangrijker vind Google je website. Hierdoor kan je website meer organische bezoeken vergaren. Het is wel belangrijk om kwalitatieve links te gebruiken, die daadwerkelijk gaan om de dienst of het product dat je biedt. De pagerank van een website is hierin belangrijk. Hoe hoger deze is, des te kwalitatiever de website wordt bevonden. Door een link als deze groeit jouw website verder.

Soorten backlinks

Backlinks zijn er in verschillende vormen. Zo kunnen er simpele links worden geplaatst op startpagina’s. Het is beter om een link in een beschrijvende paragraaf/tekst te laten verwerken, dat maakt de link relevanter voor jouw website. Het schrijven van een blog vol met links op een website met een hoge pagerank is een zeer goede backlink. Deze is relevant en informatief en maakt gebruik van meerdere anker teksten.

Backlink verkrijgen

Er zijn verschillende manier om backlinks te krijgen:

  1. Links ruilen met andere websites

Dit is een netwerk met websites. Die koppelingen met elkaar deelt. Of dit altijd een kwalitatieve link is niet zeker.

  1. Backlinks plaatsen in blogs op andere websites

Sterke content is zeer gewadeerd. Zelfs dat andere websites het voor hun content gebruiken. Er kan daar een hyperlink naar jouw website geplaatst worden.

  1. Social Media

Via Social Media platformen zijn er genoeg mogelijkheden om een hyperlink naar je website te plaatsen.

  1. Inkopen van links

Je kan bij partijen aankloppen om een backlink naar jouw website te plaatsen. Er zijn ook partijen die het al aanbieden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist