Betekenis van: Advertentieveiling

« Terug naar Marketing Begrippen

Een advertentieveiling is een plek waar advertentieruimte kan worden ingekocht door adverteerders op websites. Het woord veiling zegt het al, een prijs voor een banner of tekstadvertentie wordt bepaald door de vraag en aanbod die er is. Dit principe komt erg veel voor binnen het adverteren op zoekmachines als Google.

Verschillende adverteerders kunnen bieden op het plaatsen van hun advertenties, waarbij zij aangeven hoeveel geld zij willen betalen voor impressies en klikken. Al deze biedingen worden automatisch verwerkt, elke seconde weer.

Het winnen van een veiling wordt gebaseerd op verschillende factoren. Zo speelt de CTR, kwaliteit en de landingspagina van de advertentie een zeer grote rol bij het bepalen van de winnaar.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist