Betekenis van: Conversiepercentage

« Terug naar Marketing Begrippen

Het conversiepercentage, ook wel conversieratio, is het percentage bezoekers dat een vooraf bepaald doel op de website behaald. Een conversie kan het aankopen van een product zijn, het aanvragen van een offerte of het downloaden van een brochure.

Hoe werkt een conversiepercentage?

Het berekenen van een conversiepercentage is niet moeilijk. Met een simpel voorbeeld is dit al uit te leggen. Wanneer er 100 bezoekers op en website komen en er behaald 1 bezoeker een conversie, is het conversiepercentage 1%. Een gemiddeld conversiepercentage van een website ligt tussen de 1,5% en 2%. Een conversie kan worden gemeten als een bezoeker die betaald, een bezoeker die iets download of iemand die een routebeschrijving aanvraagt.

Het belang van het verbeteren van het conversiepercentage

Het optimaliseren van het conversiepercentage is zeer belangrijk voor een website. Met verschillende A/B tests kan dit worden gedaan. Wanneer er 1000 bezoekers op de website komen en er maar 1 persoon converteert betekent het dat de informatie op de website niet aansluit bij de doelgroep. Het is op dat moment zaak conversie optimalisatie te doen. Zo kan het percentage worden verhoogd.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist