Betekenis van: Conversie optimalisate

« Terug naar Marketing Begrippen

Conversie optimalisatie, ook wel CRO, is het optimaliseren van van de kans dat een website bezoeker converteert op de website. Een conversie is altijd een actie zoals een aankoop, download of aanvraag. Er wordt bij conversie optimalisatie dus zo veel mogelijk waarde gehaald uit de website bezoekers die er zijn.

Het omzetten van een bezoeker naar een converterende klant is iets wat op veel manieren kan worden gestimuleerd. Zo kan er worden gewerkt aan de tone-of-voice, worden CTA’s aangepast, wordt er getest met verschillende landingspagina’s en nog vele andere dingen.

Er zijn een zevental technieken die helpen bij het verbeteren van het conversieratio. Dit zijn de verleidingstechnieken van Cialdini. We nemen ze hieronder voor je door:

conversie optimalisatie
 1. Wederkerigheid
  Gratis het weggeven van bijvoorbeeld kennis zorgt ervoor dat de bezoeker het gevoel heeft iets terug te moeten doen, zoals het achterlaten van een e-mail adres.
 2. Schaartste
  Het creëeren van schaarste is een belangrijke incentive voor bezoekers om snel een actie uit te voeren.
 3. Commitment en consistentie
  Het hebben van een nieuwsbrief om de nieuwste deals te communiceren helpt bij het verbeteren van de conversie. Consistentie in mailen is hierin key.
 4. Sympathie
  Bij het voelen van een persoonlijke klik bij een bedrijf wordt er sneller geconverteerd. Zaak is dus die touch proberen te maken.
 5. Autoriteit
  Het blijven delen van informatie en kennis in grote getalen straalt autoriteit uit. Autoriteit is een grote factor voor bezoekers om over te gaan op conversie. Zorg dus voor deze autoriteit.
 6. Eenheid
  Het creëeren van communities is iets dat veel gebeurt om de doelgroep ergens bij te laten horen. Binnen communities wordt er onderling al gestimuleerd tot aankoop, wat de naamsbekendheid en conversieratio’s kan verhogen.
 7. Sociale bewijskracht
  Dit betreft het stukje bewijs dat een doelgroep nodig heeft ter bevestiging of een product of dienst daadwerkelijk goed is. Het verkrijgen van vele reviews speelt hierin een grote rol.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist