Betekenis van: Conversiepad

« Terug naar Marketing Begrippen

Een conversiepad is de weg die een unieke websitebezoeker aflegt tot het punt dat er een conversie plaatsvindt. Door het conversiepad in kaart te brengen en in te richten kan het conversiepercentage van een website worden verhoogd.

Hoe ziet een conversiepad er uit?

Een conversiepad begint op het moment dat een bezoeker terecht komt op de website. Het doel van de website beheerder is het verkrijgen van een conversie uit deze unieke bezoeker. Deze conversie kan erg variëren, van aankoop, tot download van een brochure, maar ook het aanvragen van een offerte. De weg naar een conversie bestaat uit klikken, invullen van contact gegevens en vele andere handelingen, dit noemen we het conversiepad. Bij de ene bezoeker is dit een kort pad, bij de ander zeer lang. Het is belangrijk om de stappen die moeten worden gemaakt voor het realiseren van een conversie duidelijk zijn voor de bezoeker. Wanneer dit niet het geval is, zal de conversie wellicht niet plaatsvinden.

conversiepad

Wat bepaald de vorm van een conversiepad?

Vele factoren kunnen grote invloed hebben op een conversiepad. Dit kan bepaald wordend door de website beheerder. Zij brengen namelijk alle handelingen in kaart om tot een conversie te komen. Conversiepads kunnen worden getest. Zodoende kan het conversieratio worden verbeterd op de desbetreffende website. Door gebruikers 50/50 te sturen naar verschillende pagina’s om tot een conversie te leiden kan er worden gekeken wat het beste werkt, om vervolgens de best werkende pagina te gebruiken. Zo kan er ook worden getest met images, knoppen en veel meer.

Is er een best case?

Zoals we al aangaven in bovenstaande alinea kan er op vele manieren worden A/B getest worden. Voor iedere website ziet dit er anders uit. Zo is het voor een partij die offerte aanvragen meet als conversie een ander conversiepad nodig dan een webshop voor pennen. Het proces om een best case conversiepad te verkrijgen noemen we conversie optimalisatie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist