Betekenis van: Consumentenmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Bij consumentenmarketing is marketing gericht op de eindconsument. Dit zijn eindconsumenten die producten of diensten als particulier aanschaffen en vaak voor persoonlijk gebruik worden aangeschaft. De communicatie richting deze particuliere eindgebruikers is doorgaans informeler dan naar de zakelijke markt.

Ieder persoon is onderdeel van de consumenten doelgroep binnen marketing. Dit maakt dat er veel verschillende interesses en behoeftes liggen binnen deze brede doelgroep. Zodoende wordt de consumentenmarkt in drie onderdelen gesplitst:

  1. B2C (Business to Consumer): Hier wordt er verkocht aan consumenten.
  2. B2B (Business to Business): Hier wordt er verkocht aan bedrijven.
  3. B2G (Business to Government): Hier wordt er verkocht aan overheden.

We praten momenteel dus over de B2C markt, de grootste van de drie. Deze markt heeft een aantal onderscheidende factoren. Zo is de doelgroep erg divers in leeftijd, afkomst, geslacht of behoeftes. Bovendien, kopen consumenten meer producten of diensten, maar dit in kleinere hoeveelheden. Ten slotte gelden er andere wetten voor consumenten, zoals de wet ‘Aankoop op Afstand’.

Categorieën: Klanten, Online Marketing

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist