Betekenis van: B2G

« Terug naar Marketing Begrippen

B2G staat voor Business to Government. Het betreft marketing en verkoop aan overheden. Het is één van de drie soorten modellen die een bedrijf kan hebben bij verkoop, de andere zijn B2B (Business to Business) en B2C (Business to Consumer).

Business to Government is puur gericht op het verkopen aan aan overheden. Bedrijven die op deze manier werken genereren hun omzet door grote afnames aan producten of diensten, waar dit bij B2C totaal anders is. Het verkopen aan overheden heeft verschillende vormen. Een regering bestaat namelijk uit meerdere takken. Zo zijn er gemeentes, provincies en de Nederlandse Staat. B2G richt zich op alle drie de vormen van regeringen. Bij gemeentes zullen de aantallen weliswaar lager liggen dan bij de Nederlandse staat, toch zullen de klanten overeenkomen in interesses.

Het werken met overheden brengt verschillende regels en controles met zich mee. Bedrijven worden in zijn geheel gecontroleerd op van alles, om problemen met de overheid te voorkomen. Vaak wordt er voor opdrachten voor de overheid gewerkt met een Europese Aanbesteding. Voor deze aanbestedingen moeten bedrijven zich houden aan regels en voldoen aan verschillende voorwaarden. De bekendste website voor aanbestedingen is Tenderned.

Categorieën: Klanten, Sales

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist