• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Meta-logo-zwart

Marketing in de Metaverse – Een boost in alle mogelijkheden!

Als marketeers zijn we continu verbonden aan innovatie. Dat maakt ons vakgebied grensverleggend, baanbrekend en het biedt eindeloos veel mogelijkheden. Met de komst van de Metaverse krijgen klantbelevingen, online marketing en de rol van internet een revolutionaire nieuwe betekenis. De populairste en machtigste platformen ter wereld zoals Google, Apple en Microsoft werken nu al aan hun eigen versie van de Metaverse. Toch zijn de verwachtingen en reacties van leiders aan de top zeer verschillend.

Wat is de Metaverse?

De Metaverse is een plek waar de echte en de virtuele wereld in elkaar overlopen. Het is een online netwerk van virtuele driedimensionale werelden waar iedereen met internet toegang tot heeft. Tenminste dat is het toekomstperspectief. Net als het internet kunnen we een beginpunt aanduiden. Er zijn al virtuele omgevingen, maar het zal nog jaren duren voordat de Metaverse daadwerkelijk een onderdeel is van het dagelijks leven.

De opbouw van de Metaverse

In deze nieuwe werelden staan we los van fysieke beperkingen van de echte wereld. Bedrijven als Meta(Facebook) en Epic(fortnite) investeren veel tijd en geld in de totstandkoming van de nieuwe werelden. Ook andere multinationals werken in toenemende mate aan hun eigen concepten. Daarnaast is het de bedoeling dat de ontwikkeling steeds meer komt te liggen bij gebruikers zelf. Door digitale spullen, content en een uitgebreide economie te maken zal de creatie steeds verder verschuiven naar de gebruiker.

Marketing in de Metaverse

Doordat de Metaverse aansluit op de echte wereld kunnen real life campagnes parallel lopen aan marketing ervaringen in virtuele werelden. Net als klassieke marketing is het in een virtuele wereld belangrijk om in te zetten op wat werkt voor uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van virtuele reclame borden bij esports wedstrijden als aanvulling op uw reclameborden in de Eredivisie.

Ook is het mogelijk om nieuwe producten te ontwikkelen of exclusieve verzamelitems aan te bieden. Mensen verzamelen items om hun interesses en identiteit te tonen. Door dit beschikbaar te maken kunt u nieuwe klanten bereiken en merkbekendheid opbouwen in een compleet nieuwe wereld. En net als in de echte wereld, zullen er in virtuele werelden ook gemeenschappen ontstaan. De Metaverse biedt dus niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook de mogelijkheid om uw bestaande campagnes uit te breiden.

Augmented reality ads

AR speelt een grote rol in de opkomst van de Metaverse. Augmented reality stelt bedrijven namelijk in staat om gebruikers het gevoel te geven dat ze een product uit proberen. Met hulp van een camera of monitor kunnen gebruikers producten ervaren en uitproberen. Het is nu al mogelijk om AR in te zetten voor uw bedrijf, bovendien kunt u met AR op een creatieve manier interactie krijgen met uw klanten. (bijvoorbeeld; zie video)

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We helpen u graag!

Ga naar de bovenkant