• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

snapchat geo filters maken

Maak je eigen (geo) filter op Snapchat

Dit is je laatste kans om gebruik te maken van Geofilters in Snapchat! Op 31 maart stopt Snapchat met het aanbieden van betaalde Geofilters op hun platform. Wat geo filters nou precies zijn, we leggen het je uit in dit artikel. Ook vertellen we wat je na 31 maart kunt doen om van vergelijkbare functies gebruik te maken.

Snapchat Inc.

Snapchat is een social media bedrijf dat we inmiddels al redelijk wat jaren goed kennen en gebruiken. Vorig jaar zag het bedrijf gemiddeld 332 miljoen dagelijkse gebruikers. Het platform biedt je de kans tijdelijke foto’s en video’s te versturen naar vrienden. Vaak worden er filters gebruikt om je foto’s net die edge te geven. Zo heeft Snapchat onder andere Geofilters. Een Geofilter is een filter die je over je foto of video kan plaatsen om te laten zien waar je bent. Dit biedt voor ondernemers een mooie mogelijkheid extra naamsbekendheid te generen wanneer klanten een Geofilter van hen gebruiken. Je kan namelijk deze filters zelf ontwerpen! Via de website van Snapchat ontwerp je gemakkelijk je eigen filter. Maar niet meer voor lang! Op 31 maart stopt Snapchat met het aanbieden van deze Geofilters. Wel, laten ze al geplande campagnes doorlopen tot hun sluitdatum.

Hoe maak je een Geofilter?

Via deze site kun je gemakkelijk alle stappen volgen. Je kan er voor kiezen om zelf iets te uploaden of met behulp van de site een filter te creëren. Op het homemenu tref je allemaal verschillende templates gebaseerd op een tiental thema’s; variërend van vrijgezellenfeest tot date-night.

Snapchat filters maken geo

Wanneer jij een keuze hebt gemaakt, kun je iedere template nog aanpassen op kleur, je eigen text of kun je de elementen toevoegen om jouw filter compleet te maken. Als jij de perfecte filter hebt, selecteer je voor welke data je de campagne wil laten lopen. Pas op! Dit kan nog maar tot 31 maart. Het is niet meer mogelijk om je campagnes voor langer in te plannen. Vervolgens kun je selecteren waar jij jouw filter zichtbaar wil hebben. Je kan zelf bepalen of dat alleen in jouw pand, jouw straat of misschien wel in de hele stad zichtbaar moet zijn. De filters kun je kopen vanaf €6,99. Maar de prijs kan verschillen door de duur van de campagne of hoe groot de locatie moet zijn.

Snapchat filter inplannen online en locatie

En wat na 31 maart?

Vanaf 1 april zullen ‘Lenses’ de advertentie functie over nemen. Lenses bieden niet alleen een impressie aan, maar kunnen interactief worden gebruikt. Het format helpt je bedrijf bij verschillende doelen. Van het creëren van awareness en engagement tot het boosten van sales. Met Lenses is het mogelijk om je klant een Augmented Reality ervaring mee te geven.

Er wordt onderscheidt gemaakt tussen twee soorten Lenses; Face Lenses en World Lenses. Face Lenses zijn mensen waarmee je het gezicht van de gebruiker kan manipuleren. Je kan iemands gezicht bijvoorbeeld veranderen in een gezicht van een dier. Bij World Lenses maken gebruik van de andere camera. Met behulp van deze lenzen kun je 3D objecten over de foto/video in de wereld plaatsen. Zo kun je laten zien hoe jou producten zouden staan in de echte wereld. Zoals bijvoorbeeld de bank in je woonkamer.

Velocity Marketing

Hulp of inspiratie nodig voor het ontwerp van jou Geofilter? Of hoe de filters jouw campagne ondersteunen, neem contact op met een van onze specialisten. Wij helpen je graag een passende oplossing te vinden voor jou organisatie. Stuur een e-mail naar marketing@velocityutrecht.com.

Ga naar de bovenkant