• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Image

Nieuw op LinkedIn: Posts inplannen voor bedrijfspagina’s

Het was al een tijdje mogelijk om posts in te plannen op je persoonlijke LinkedIn profiel. Maar nu is het dan eindelijk zo ver! Ook voor je bedrijfspagina kun je berichten inplannen. Hoe je dit doet en waar je ingeplande berichten kunt vinden laat ik je zien in dit artikel.

Posts inplannen op LinkedIn

Ondanks de populariteit van LinkedIn, duurt het soms best wel lang voordat ze daadwerkelijk nieuwe functies implementeren. Maar als het dan zo ver is, dan maakt het wel direct een groot verschil! In augustus kondigde LinkedIn al aan dat de functie om posts in te plannen eraan kwam. Eind 2022 zijn ze al begonnen met het implementeren. Voor veel accounts is de functie al beschikbaar. Zie je nog geen klokje bij je post? Geen probleem, weet dat de functie er ook voor jou uitkomt!

Hoe plan je een post in op LinkedIn?

Eigenlijk kun je de functie vrijwel niet missen, mits deze al beschikbaar is voor jouw bedrijfspagina. Bij het aanmaken van een post zie je een klokje en alsof dat nog niet genoeg is staat er ook een blokje met de tekst ‘nieuw’.

nieuw: bericht inplannen op linkedin bedrijfspagina

In 4 stappen je post inplannen

Als je een bericht in wilt plannen op LinkedIn, dan kun je dat doen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar je bedrijfspagina en begin met het schrijven van een bijdrage zoals je dat normaal doet.
  2. Maak je post en klik rechtsonderin op het klokje in plaats van op ‘bijdrage plaatsen’.

klokje om posts in te plannen op linkedin

3. Daarna krijg je een keuzeformulier waarmee je de post kunt inplannen. Hier kun je de datum voor je post en de tijd kiezen.

bijdrage inplannen op linkedin

4. Klik rechtsonderin op de knop ‘Volgende’. Dan kom je weer in je bijdrage terecht. Hier kun je nogmaals controleren of de informatie allemaal klopt. Als dit het geval is, dan kun je klikken op de knop ‘Schema’. Na die klik is je bericht ingepland! Ook zie je onder je bedrijfsnaam de datum en tijd waarop je bericht is ingepland.

klik op schema op je post in te plannen

Welke posts kun je inplannen?

Op dit moment is het mogelijk om de inplanfunctie van LinkedIn te gebruiken voor berichten met een foto, een link of het vieren van een gelegenheid. Alle andere soorten posts kun je dus (nog) niet inplannen. Het gaat dan om de volgende posts: video’s, polls, meerdere foto’s, carousels, evenementen, groepsberichten, vacatures, services en reposts(natuurlijk).

Het inplannen van een post kan op desktop, mobiel en op tablet. Op mobiel kun je het klokje bovenin je scherm vinden in plaats van onderin.

Geplande posts terugvinden op LinkedIn

Als je berichten ingepland hebt dan zie je ze niet terug tot ze live komen. Tenzij je ze op zoekt. Dit kun je doen door een bijdrage te schrijven, op het klokje te klikken en dan te klikken op ‘Alle geplande bijdragen weergeven’. Ook is het mogelijk om geplande berichten te verwijderen en te wijzigen als je hierheen gaat.

Alle geplande bijdragen weergeven

LinkedIn in 2023

Posts zijn erg belangrijk op LinkedIn, maar je kunt nog veel meer doen om nieuwe klanten te bereiken en bestaande klanten op de hoogte te houden. Wil je meer weten over de voordelen van LinkedIn? Tip: lees de pagina LinkedIn Marketing.

Ga naar de bovenkant