• Meer online resultaat

  • Datagedreven marketing

  • Beoordeeld met een 9.8

Google Remarketing Campagne

How to – Krachtige Google Remarketing campagnes in 2024

Google Remarketing campagnes zijn een veelbesproken begrip als we het hebben over adverteren. Maar wat is dit nu eigenlijk, wat doet dit voor jouw bedrijf, welke vormen zijn er en hoe zet je een remarketing campagne op? Op deze vragen vind je hier het antwoord.

Wat is remarketing?

Remarketing is een techniek binnen de onlinemarketingwereld waarbij advertenties gericht worden op potentiële klanten of klanten die al eens een aankoop hebben gedaan. Dit zijn in veel van de gevallen consumenten die eerder al in aanraking zijn geweest met je bedrijf. Ze zijn bijvoorbeeld al eens op jouw website of webshop geweest om producten te vergelijken met andere partijen. Echter, hebben zij nog geen aankoop of aanvraag gedaan of hebben ze een ander product gekocht dan dat jij wilt verkopen met je remarketing campagne. Met remarketing campagnes proberen we deze consumenten uiteindelijk over te laten gaan tot een aankoop.

Hoe werkt Google remarketing?

Wanneer je actief adverteert op Google zul je zien dat advertenties maar een X-percentage verkopen opleveren. Merendeel van de klikken op een advertentie leiden niet tot een verkoop op je website. Dit is het moment waar Google remarketing om de hoek komt kijken. Het doel van dit soort campagnes is namelijk om deze niet-kopende bezoeker toch een aankoop te laten doen. Superhandig natuurlijk, want zo kun je gericht adverteren op deze bezoekers die geen aankoop deden. Dit kan de conversieratio op jouw website verhogen.

 

google remarketing

De verschillende Google Ads Remarketing mogelijkheden

Google biedt verschillende mogelijkheden voor adverteren als het aankomt op remarketing. Zo zijn er drie manieren om dit op te pakken:

1. Google Remarketing via Search

Remarketing via het Search network is niet minder dan het opnieuw targeten van eerdere website bezoekers middels het zoeknetwerk van Google. Dit kan met zoekwoorden, tekstadvertenties, doelgroepen en landingspagina’s die vooraf worden ingesteld.

Het voordeel van deze manier van adverteren is dat het zeer gericht kan worden uitgevoerd. Het is namelijk zo dat je een eerdere website bezoeker die na een aantal dagen nogmaals hetzelfde product zoekt, jouw advertentie direct te zien krijgt. Omdat deze oud bezoeker al bekend is met jouw bedrijf, is deze geneigd eerder te klikken op de advertentie. Bovendien kun je met een remarketing campagne een unieke actie uitvoeren om de bezoeker alsnog een aankoop te laten doen.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden voor dit soort campagnes zijn de doelgroep groottes. Is jouw doelgroep kleiner dan 1.000 unieke bezoekers in de laatste 30 dagen? Dan kun je dit soort advertenties niet draaien.

2. Google Remarketing via Display

Display remarketing wordt veruit het meest gebruikt binnen Google. Met display remarketing wordt er gebruik gemaakt van het display netwerk. Dit zijn websites die bannerposities gebruiken om advertenties te laten tonen. Bij Display remarketing target je potentiële klanten die al eens interactie hebben getoond met je product of dienst, door hen via beeldadvertenties te benaderen binnen het display netwerk.

Het is belangrijk om de volgende belangrijke punten in de gaten te houden bij Display remarketing:

  1. De remarketing lijsten dienen minimaal 1000 unieke bezoekers te bevatten in de laatste 30 dagen.
  2. Sluit categorieën en plaatsingen uit. Je wilt natuurlijk niet getoond worden op websites jouw imago kunnen schaden.
  3. Denk na over de frequentie van het aantal keer dat een bezoeker jouw display advertentie ziet. Wanneer dit te vaak op een dag gebeurt, kan dit afstotend werken.

3. Dynamic Google remarketing

Naast remarketing via search of display is het ook mogelijk om een dynamische remarketing campagne op te stellen. Deze campagne is er om zeer specifiek advertenties te laten zien aan bezoekers. Zo kun je een advertentie van een product tonen, die de bezoeker eerder die week precies heeft bekeken. Hiermee herinner je de bezoeker aan de interesse in het product op jouw website.

Voor een dynamic remarketing campagne is een product feed nodig. Deze feeds kunnen onder andere met tools als Channable worden gemaakt. Lees meer over Channable in ons blogWat is channable en waar gebruik je het voor?’. Een product feed bestaat uit producten of diensten gecombineerd met de details hiervan. Zo vind je de prijs, voorraad, afbeelding, product ID en meer in een product feed.

5 stappen om een Google remarketing display campagne op te zetten

De voordelen van het opzetten van een remarketing campagne zijn nu redelijk bekend. Ook is het belang ervan voor jouw website opgenoemd.

Stap 1: Creëer een doelgroep via GA4

Google Analytics 4 en Google Ads zijn twee programma’s die gemakkelijk aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De informatie die GA4 verzameld is zeer waardevol voor je campagnes. Zo kun je ook specifieke doelgroepen aanmaken in GA4, en deze linken naar Google Ads. Denk voordat je een campagne maakt na over de pagina of pagina’s die je wilt gebruiken om een remarketing doelgroep in te stellen.

Stap 2: Stel bij het opzetten van je display campagne de conversie(s) in

Om een display remarketing campagne een goede weg in te sturen dien je van tevoren al goed na te denken over de soort conversie of conversies te selecteren. Is dit het aanvragen van een offerte, het maken van een afspraak, het aanvragen van een routebeschrijving of het aankopen van een product? Door deze conversies in te stellen vertel je de campagne wat jouw doel is. Zeer belangrijk dus!

Stap 3: Stel je budgetten en biedingen in

Natuurlijk is het instellen van jouw budget belangrijk. Een budget stel je in per dag. Door een dag budget in te stellen laat je Google weten wat je gemiddeld per dag kwijt wilt zijn aan de advertentie. Dit kan dus per dag schommelen, maar zal gemiddeld altijd rond dit aangegeven bedrag liggen.

Naast het budget is de manier van bieden ook belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld ‘maximize clicks’ of ‘maximize conversions’ te gebruiken. Wij raden aan je campagnes niet te beginnen met ‘maximize conversions’. Er zijn namelijk nog geen gegevens over conversies bekend. Google kan ze nu dus ook nog niet maximaliseren. Zorg dus eerst voor data, voordat je overstapt naar deze biedstrategie.

google remarketing segmenten

Stap 4: Voeg de aangemaakte doelgroep toe aan de campagne

Google geeft je de mogelijkheid om in een campagne een doelgroep vorm te geven op basis van demografische gegevens en interesses. Echter hebben we net een eigen remarketing doelgroep aangemaakt via GA4. Deze willen we hier dan ook toevoegen.

Ga hiervoor naar: Browse –> Website visitors
Wanneer je dit hebt gedaan zie je de standaard doelgroepen die Google heeft en de doelgroepen die jij zelf hebt aangemaakt. Selecteer hier de doelgroep(en) dij je voor de campagne wil gebruiken.

Stap 5: Geef je advertenties vorm

Er rest nu niks minder dan jouw advertenties vorm te geven. Binnen de campagne is het mogelijk om verschillende advertenties te maken. Deze bestaan uit:

  • Doel URL
  • Afbeeldingen
  • Koppen
  • Beschrijvingen

Het is belangrijk om deze advertenties naadloos aan te sluiten bij hetgeen jouw remarketing doelgroep al eerder heeft gezien op jouw website. Zo wek je herkenning op.
Wanneer je jouw advertenties hebt afgerond is het tijd om je campagne te publiceren!

Lukt het niet helemaal?

Een Google remarketing campagne maken is zeer relevant, maar vereist veel kennis en tijd. Het opzetten van een campagne moet goed gebeuren, om van het grote profijt van dit soort advertenties gebruik te kunnen maken. Wil je graag aan de slag met Google remarketing maar heb je hier de kennis of tijd net niet voor? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar wat Velocity Marketing voor jou kan betekenen.

 

Ga naar de bovenkant