• Meer online resultaat

 • Datagedreven marketing

 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • Webdesign
 • WP Rocket – Beste caching plugin voor een snelle website
Wp Rocket - Beste Caching plugin

WP Rocket – Beste caching plugin voor een snelle website

WP Rocket is een sterk aanbevolen tool voor prestatie-optimalisatie die is ontworpen om de snelheid en functionaliteit van WordPress-websites te verbeteren. Deze alles-in-één plug-in zit boordevol functies die de algehele gebruikerservaring verbeteren, waardoor het een essentiële tool is voor website-eigenaren die de snelheid en prestaties van hun site willen verbeteren.

Wat is WP Rocket?

WP Rocket is een plug-in die speciaal is ontworpen om de snelheid en functionaliteit van websites te verbeteren. De plugin bevat een reeks functies, waaronder paginacaching, bestandscompressie, lazy loading van afbeeldingen en nog veel meer. WP Rocket is eenvoudig te installeren en te gebruiken en wordt consequent beoordeeld als een van de beste WordPress-plugins voor website-optimalisatie.

Een van de belangrijkste kenmerken van WP Rocket is de Page Caching-tool. Deze tool maakt dynamisch een HTML-versie van webpagina’s en slaat deze op, waardoor ze sneller kunnen worden geladen voor gebruikers. Bovendien kun je met de functie ‘Bestand Optimalisatie’ van WP Rocket de grootte van je website bestanden verkleinen door CSS-, JavaScript- en HTML-codering te verkleinen. Dit helpt om de laadtijden van pagina’s verder te versnellen en de algehele prestaties van de website te verbeteren. WP Rocket biedt ook Lazy Loading voor afbeeldingen, wat betekent dat afbeeldingen pas worden geladen als ze nodig zijn, wat ook de paginasnelheid aanzienlijk kan verbeteren.

Hoe optimaliseert WP Rocket de prestaties?

WP Rocket optimaliseert de website prestaties op meerdere manieren. Een van de belangrijkste functies is pagina caching, waarmee een statische versie van de pagina’s van de website wordt gemaakt en deze sneller wordt geladen dan dynamische pagina’s. Het vermindert ook serververzoeken door HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden te verkleinen en ze te combineren en te comprimeren voor snellere laadtijden.

1. Lazy Loading

Afbeeldingen zijn vaak de zwaarste onderdelen van een website en tevens erg populair. Een beeld vertelt immers vaak meer dan duizend woorden. Hoge kwaliteit afbeeldingen veroorzaken vaak trage laadtijden. Zeker als het gaat om een WordPress site. Door afbeeldingen pas te laden wanneer een bezoeker naar beneden scrolt, forceer je afbeeldingen om alleen te laden wanneer een bezoeker ze zal zien.

Lazy loading staat voor het laden van verschillende beelden op verschillende momenten. Door niet alle afbeeldingen direct te laden, wordt het zichtbare stuk van de website sneller.

2. Verbeter de sitesnelheid met caching

Caching is een proces waarbij veel gebruikte gegevens worden opgeslagen in een tijdelijk opslaggebied, ook wel cache genoemd. In het geval van het cachen van webpagina’s, gaat het om het maken van statische kopieën van de pagina’s van de site en deze op te slaan in de webbrowser van de gebruiker of op de server. De pagina caching van WP Rocket genereert automatisch de statische versies van de pagina’s van je site en slaat deze op, waardoor de laadtijd en reactietijden van de server worden verkort. Door caching te gebruiken, verkort WP Rocket de laadtijden van websites, wat de positie van uw website in zoekmachines verbetert en de gebruikerservaring verbeterd. Een snelle website kan bounce percentages verlagen, wat leidt tot meer conversies en hogere inkomsten.

3. Optimaliseer afbeeldingen en verklein bestanden

Het optimaliseren van afbeeldingen en het verkleinen van bestanden zijn twee effectieve manieren om de website prestaties verder te maximaliseren met WP Rocket. Afbeelding Optimalisatie omvat het comprimeren van afbeeldingsformaten om de bestandsgrootte te verkleinen zonder aan kwaliteit in te boeten, wat de laadtijden van pagina’s aanzienlijk kan verkorten. Bestanden verkleinen verwijst naar het proces van het verwijderen van onnodige tekens uit databestanden, zoals HTML, CSS en JavaScript. Dit helpt de bestandsgrootte te verkleinen en de snelheid van de website te verbeteren. WP Rocket bevat een functie die automatisch afbeeldingen optimaliseert en bestanden voor u verkleint, waardoor u tijd en moeite bespaart en de prestaties van uw website worden verbeterd.

4. De functionaliteiten van WP Rocket op een rij

 • Caching: waaronder paginacaching, browser caching, cache preloading.
 • GZIP compressie: zorgt ervoor dat bestanden kleiner worden, zodat bezoekers sneller inhoud zien.
 • e-Commerce Optimalisatie: Gevoelige pagina’s worden uitgesloten van de cache om een vermindering in verkopen te voorkomen.
 • Compatibiliteit: Om WP Rocket toegankelijk te maken zijn er veel thema’s en plugins waarbij de tool werkt.
 • Creatie van Statische HTML bestanden.
 • Een efficiente database: handmatige en automatische optimalisaties.
 • Verbetert beschikbaarheid: CDN voor bezoekers ver weg (RocketCDN). Hier in de best practices meer over.
 • Cloudflare integratie.

Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke interface

WP Rocket onderscheidt zich van andere optimalisatie tools door het eenvoudige installatieproces en de gebruiksvriendelijke interface. Nadat u de plug-in hebt gekocht en geïnstalleerd, activeert u deze eenvoudig en de standaardinstellingen zullen onmiddellijk beginnen te werken om de prestaties van uw website te verbeteren. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface kunnen zelfs mensen met beperkte technische expertise gemakkelijk door de instellingen navigeren en ze aanpassen aan hun specifieke behoeften. WP Rocket biedt ook uitstekende klantenondersteuning voor het geval zich problemen voordoen tijdens de installatie of het gebruik.

Best Practices voor een snellere website

WordPress Thema voor snelheid

Impact op snelheid: Hoog

Er zijn megaveel thema’s beschikbaar in WordPress. Ondanks dat ze erg veel op elkaar lijken vaak qua functionaliteiten. Kan er mega veel verschil zitten in de snelheid. De snelste thema’s zonder pagina bouwer zijn: Hello Elementor, Astra, OceanWP, GeneratePress en Kadence.

Gebruik je liever een thema waar ook een pagina bouwer bij zit? Dan kun je het best kiezen voor Avada, Divi, BeTheme, Elementor of Salient.

Avada thema homepage

Vermijd sliders op je webpagina’s

Impact op snelheid: Hoog

Hoewel veel sites een slider gebruiken in hun website en het er erg clean uit kan zien. Zijn sliders een van de grootste oorzaken van trage websites. Dat komt doordat sliders vaak zware foto’s dragen en eerst alle content moet worden ingeladen. Daarnaast komen deze zware foto’s vaak niet uit de verf op mobiel en blijkt uit onderzoek dat de eerste slide vaak toch 80%-90% van alle klikken krijgt. Zonde van de moeite, tijd en snelheid dus!

Pas ook op voor de plugin Slider Revolution. Deze vertraagt de website vaak enorm. Wil je toch een slider, maar niet te veel snelheid verliezen. Lees je dan goed in of raadpleeg een expert.

Test plugins voor gebruik

Impact op snelheid: Gemiddeld

Binnen WordPress bieden plugins veel extra opties en kun je zo redelijk snel en eenvoudig nieuwe functionaliteiten toevoegen. Extra functionaliteiten zijn natuurlijk een uitkomst voor de bezoeker, tenzij dit ten koste gaat van de snelheid. Sommige plugins hebben weinig impact op de snelheid van je website. Terwijl andere juist de hele website opblazen. Hierdoor kan het zinvol zijn de snelheid te testen voor en nadat je een nieuwe plugin plaatst. Ook is het slim om een plugin in zijn geheel van de website te verwijderen als je ‘m niet meer gebruikt.

Wordpress uitgelichte plugins

Andere best practices voor meer snelheid

Er zijn natuurlijk nog veel meer best practices om je website te versnellen, zoals:

Impact op snelheid: hoog: Verwijder ongebruikte JavaScript en laad JavaScript uitgesteld (dit kun je instellen in WP Rocket). Hetzelfde kun je overigens doen voor ongebruikte CSS en niet-kritieke CSS, daarvan is de impact op snelheid gemiddeld.

Impact op snelheid: gemiddeld: Plaats mediabestanden in een hiervoor beschikbare service. Bijvoorbeeld video’s op youtube & audiobestanden op SoundCloud.

Impact op snelheid: gemiddeld: Maak gebruik van een CDN. Zo zorg je ervoor dat de site dichter bij een gebruiker kan worden gehost. Vooral heel geschikt als klanten internationaal zitten.

Impact op snelheid: laag: Het spreekt redelijk voor zich, maar update WordPress en plugins regelmatig. Zo voorkom je trouwens ook veel problemen!

Benieuwd naar hoe wij van waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf? Klik hier voor meer informatie.

Ga naar de bovenkant