Betekenis van: Voetnoot

« Terug naar Marketing Begrippen

Een voetnoot is een opmerking in een tekst dat Meestal onderaan van een website staat. Voorbeeld hiervan is een bronvermelding. Wat is een voetnoot en waar wordt het voor gebruikt? Aan het eind van deze tekst weetje meer over een Footnote en een Endnote.

Wat is een voetnoot?

Een voetnoot is een korte tekst dat onder een pagina wordt afgedrukt. Het is vaak een opmerking, een citaat of een verwijzing naar een deel van een tekst dat op een pagina staat. In een tekst staat meestal bepaalde informatie die dieper uitgelicht moeten worden om te begrijpen. Wanneer je het direct uitlegt op een website kan het zijn dat de leesbaarheid daardoor omlaag gaat. Maar met een voetnoot kun je het toelichten zonder dat de leesbaarheid afneemt.

Waar kun je het voor gebruiken?

Notities zijn waardevol voor een tekst. Echter zijn ze niet geschikt om te gebruiken voor een verhaal. Je kunt ze gebruiken voor een citaat van een andere auteur waarbij de auteur vermeld wordt. Het kan ook een verwijzing zijn naar een specifieke werk zoals een muziekfragment.

Wat is het verschil tussen een Footnote en Endnote?

Een Footnote kom je ook tegen op het programma Word. Op Word kun je teksten typen. Deze programma bevat ook een Footnote of een Endnote. Je kunt meteen een opmerking maken zodat de verwijzingen gekoppeld worden aan elkaar. De termen worden wel vaak door elkaar gebruikt verwijst de voetnoot aantekeningen op dezelfde pagina. Een Endnote daar aantegen, komt altijd aan het eind van een tekst tevoorschijn.

Wat moet een voetnoot bevatten?

Een voetnoot begint altijd met een hoofdletter en je eindigt het met een punt. Je vermeldt wie de auteurs zijn van de tekst op de webiste. Je plaatst ook het jaartal en de locatie van het tijdschrift. Als laatst vermeld je het paginanummer.  

Ook interessant

Wat is Short copy?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist