Betekenis van: Short copy

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Short copy?

Short Copy is een originele promotionele inhoud die veel impact kan creëren door zo min mogelijk woorden te gebruiken. Deze term wordt ook wel short-form copy of short-form content genoemd. Deze techniek is bedacht om gedenkwaardig te zijn. Een kort voorbeeld van een korte tekst die gebruikt wordt door bedrijven is een slogan.

Het effect van Short copy?

Een short copy bestaat uit minder dan 1000 woorden. Meestal zijn het maar 2 regels die heel erg effect kunnen hebben op het koopgedrag van de consument. Dit is het moment waarbij de schrijver een marktonderzoek uitvoert om diepgaande inzicht te krijgen. Kort kopie kun je makkelijk in een flits begrijpen. Daarnaast kan het zijn dat je het daardoor onthoudt. Maar een goede kort kopie kun je niet in een flits bedenken. Om een goede kort kopie te kunnen bedenken is het belangrijk om genoeg data te verzamelen. Door uit te vinden wat je doelgroep interessant vindt ga je je doelgroep analyseren. Zo kun je emotie creëren bij je korte kopie.

Long Copy

Om te kunnen kiezen welke type kopie je wilt gebruiken hangt af van de soort product je verkoopt. Want wat zou je moeten kiezen als organisatie een lange kopie of een korte? Een lange kopie is een advertentietekst die best lang is. Hierbij wordt de vertelt wat de functies zijn van een bepaalde product of dienst. Als een product of dienst heel erg gedetailleerd uitgelegd moet worden dan is het relevanter om een long copy te gebruiken inplaats van een short copy. Vergelijken met een korte tekst laat een tekst die lang is ruimte liggen voor fouten. Dat komt omdat er meer woorden zijn om een boodschap over te brengen. Een korte kopie wordt zo precies mogelijk geschreven. Door precies de juiste woorden te gebruiken kan een korte kopie impact hebben op de doelgroep.

Ook interessant

Wat is een Voetnoot?

Google Ads Uitbesteden

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist