Betekenis van: Persona

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een persona?

Een persona is makkelijke manier om jou doelgroep te segmenteren met een overzichtelijk omschrijving van jouw ideale klant. Door belangrijke omschrijvingen van ideale klanten te verzamelen, kan je je doelgroep makkelijker bereiken. Ook al zijn er verschillende soorten klanten, is het belangrijk om te beschrijven hoe jouw klanten eruitzien.

Deze techniek bevat persoonlijke kenmerken. Neem als voorbeeld geslacht, leeftijd, hobby’s en informatie over werk en inkomen. Je kunt natuurlijk meerdere persona’s maken als je een breder doelgroep hebt. Dit hangt af van hoe groot je bedrijf is en hoe groot je assortiment is. Mocht je verschillende soorten producten op de markt willen zetten, kan je meerder persona’s maken.  

Hoe maak je een persona?

Als je deze techniek wilt opzetten ga je unieke vragen bedenken om je persona zo precies mogelijk te krijgen. Als je je doelgroep zo precies mogelijk wilt bepalen, ga je informatie werven over jouw klanten. Je moet dan achterhalen wat je klanten leuk zouden vinden. Dat kan je achterhalen door hun mening te vragen om de beleving van de klant te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld een interview doen met je klanten. Je kan makkelijk achterhalen wat je klanten hun interesses zijn door sociale media. Op Instagram en Facebook kan je zien wat zij leuk vinden om te doen en wie hun rolmodellen zijn.

De waarde

Deze techniek is een zeer handige methode voor een bedrijf. Als je geen persona hebt doe je maar wat en weet je niet wie je klanten zijn. Met deze techniekbespaar je veel tijd en kosten. Op deze manier kan je je marketingstrategieën inzetten voor je persona. Als je doelgroep verandert dan verandert, dan doet je persona daarna mee. Daarom is een persona heel erg gunstig voor een bedrijf. Het geeft duidelijk aan wie je klanten zijn en hoe je ze kan bereiken.

Ook interessant

Wat is Onboarding?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist