Betekenis van: Onboarding

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is onboarding

Onboarding of organisatorische socialisatie is de eerste samenwerkingsfase tussen een bedrijf en zijn nieuwe werknemers. Bij onboarding worden nieuwe medewerkers verwelkomt bij het bedrijf. Daarbij krijgen de medewerkers alle hulp en informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Zo leer je je werknemers het doen van hun werk en dat gaat vooral over de organisatie. Op deze manier leren de werknemers wie de organisatie is en met wie ze gaan samenwerken. Met onboarding zorg je ervoor dat je medewerkers zich een deel voelen van een onderneming. Dat is heel erg belangrijk. Pas wanneer je het gevoel hebt dat je een belangrijk onderdeel bent voor een onderneming ga je beter presteren.

Voordelen van onboarding

Deze systeem heeft zo zijn voordelen. Deze systeem zorgt ervoor dat je werknemers voldoende informatie hebben. Het geeft werknemers heel veel zelfvertrouwen en motivatie wanneer ze erkenning krijgen voor hun werk. Daardoor kan je talenten ontdekken en die behouden zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Voordeel hiervan is dat het onderneming meegroeit. Op deze manier profiteren beide partijen. Een goede onboarding maakt ambassadeurs van werknemers. Dit geeft werknemers vertrouwen en het gevoel dat ze belangrijk zijn voor de onderneming.

Online

Online onboarding is het meest aantrekkelijke voor een bedrijf. Zo bespaar je meer geld en kost het minder tijd. Het is voor de nieuwe werknemers ook heel makkelijk om alles te begrijpen. Als het te veel informatie is kunnen ze het allemaal terugvinden. Op deze manier krijgen alle medewerkers precies dezelfde informatie en doorlopen ze hetzelfde traject door. Je bespaart heel veel tijd en geld als je online werknemers opleidt. Online krijgen werknemers veel simpeler inzicht van wat er van hun verwacht wordt. Het kennis kan je makkelijk online meegeven maar een band opbouwen met je werknemers kan je niet online doen. Een band kan je creëren met de tijd.

Ook interessant

wat is een Persona?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist