Betekenis van: Pay per view

« Terug naar Marketing Begrippen

Pay per view is een verdienmodel waarbij de lezer of tv-kijker betaalt voor hetgeen dat diegene wil. Steeds meer aanbieders gebruiken dit model.

Opkomst van PPV

Laatste decennia zijn er steeds meer mensen die gebruik maken van het internet. Om die reden worden vaak dvd’s steeds vaker vervangen voor een film op je laptop of telefoon. Of rustig thuis in bed een film aanzetten in plaats van naar de biosscoop.

Door deze ontwikkelingen zijn er talloze diensten, websites, apps en providers die hier in mee gaan. Zij bieden films en series aan tegen een prijs. Dit wordt ook wel on demand genoemd. Het kan direct afgeschreven worden van je rekening. Bedrijven kiezen er ook voor prepaid accounttegoed of achteraf maandelijks afrekenen.

Het aanbod bij on demand diensten zijn ook actueel en zij letten scherp op de beeldkwaliteit en genoeg keuzes.

Betalen voor lezen

Grote aanbieders van nieuws en kranten delen hun artikels ook vaak via hun websites. Nu betaal je voor een bepaald artikel. Kranten waren best terughoudend met Pay per view. Tegenwoordig zijn er steeds minder kranten die geen artikels gratis online aanbieden. Dit kan een kans zijn om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Pay per view voor alle content

Veel evenementen en vooral bij sport kan je de ervaring virtueel meemaken. Grote sportevenementen willen meer kijkers dan alleen de hoeveelheid beschikbare stoelen. Daarom bieden zij steeds meer content on demand online aan. De muziekindustrie is ook niet blijven hangen. Zo heb je PPS of te wel pay per song. Vroeger kocht je een plaat of cd. Nu kan je tegenwoordig voor een prijs digitale muziekbestanden downloaden. Vroeger kon je via onlinediensten als Napsters gratis muziek downloaden. Dit zorgde ervoor dat de artiest een groot publiek kon bereiken.

Er hangt overal een prijskaartje aan tegenwoordig. Als aanbieder of bedrijf kan jij ook gebruik maken van pay per view in jouw voordeel.

Ook interessant

Wat is Omzetbelasting?

Wat is Omzet?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist