Betekenis van: Metaverse

« Terug naar Marketing Begrippen

Met de Metaverse wordt verwezen naar een plek waar de echte en de virtuele wereld in elkaar overlopen. De Metaverse is een online netwerk van virtuele driedimensionale werelden waar iedereen met toegang tot het internet bij kan. Het lijkt een beetje op hoe we het internet zien, maar is een veel uitgebreidere en krachtigere versie. Je kunt bijvoorbeeld 3D-ruimtes betreden met een avatar van jezelf. Jouw avatar is een soort digitale dubbelganger van wie je in het ‘echte’ leven bent.

Het is wel zo dat dit het idee van de Metaverse is. Op dit moment is de Metaverse namelijk nog in de maak. Het idee is ook zo dat net als op het internet de gebruikers het grootste deel van deze virtuele werelden zullen creëren. Om toegang te krijgen tot deze werelden heb je dus alleen een internetverbinding nodig. Wel is het zo dat je ook nog een toestel nodig hebt om te verbinden met virtuele omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan een virtual reality bril.

Wat kun je doen in de Metaverse?

In theorie zijn de mogelijkheden van de Metaverse enorm. Je kunt er op bezoek gaan bij vrienden, concerten bijwonen, spelletjes spelen, werken, meeten met collega’s vergaderingen organiseren en nog veel meer. Echter zien we op dit moment wel dat het organiseren van bijvoorbeeld evenementen al voor hun problemen kunnen zorgen. Zo was er onlangs een rechtszaak over persoonlijke ruimte. We kunnen daardoor wel stellen dat er een hoop opnieuw moet worden ontdekt in virtuele werelden. Bovendien zijn er verschillende werelden, waarin de regels kunnen verschillen.

Online marketing in de Metaverse

Naast uitdagingen brengen de ontwikkelingen rondom de Metaverse ook kansen met zich mee. Zo opent het ook weer een heleboel deuren als het gaat om online marketing. Denk bijvoorbeeld aan advertenties bij e-sport wedstrijden, augmented reality adverteren en reclameborden in virtuele steden.

Meer lezen over marketing in de Metaverse kan in onze blog: Marketing in de Metaverse – Een boost in alle mogelijkheden!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist