Betekenis van: Markt

« Terug naar Marketing Begrippen

Een markt is een plek waar vraag en aanbod samenkomen. Hier kunnen eerlijk geruild worden met elkaar. Dit is tussen een aanbieder en afnemer.

Wat is een markt?

Hierbij is er sprake van een aanbieder en afnemer. Zowel de afnemer kan ook een aanbieder zijn. De aanbieder stelt een prijs op. Vervolgens kan de afnemer een overweging maken. Of zij bereid om de aankoop te doen.

Je kan hierbij denken aan vroeger. Twee kippen inruilen voor één schaap. Beide partijen hebben besloten dat dit eerlijk is. Het kan heen en weer gaan. Maar nu is het ruilmiddel in vorm van geld. Dit kan zowel digitaal als fysiek zijn. Dus online bankieren en contant geld. In de praktijk heb je:

  • Business to Customer (B2C)

Een winkel die kleding verkoopt aan consumenten.

  • Business to Business (B2B)

Een marketingbureau dat de marketing regelt voor de kledingwinkel.

  • Customer to Customer (C2C)

Een rommelmarkt. Of onderling spullen verkopen zoals marktplaats.

  • Customer to Business (C2B)

Denk hierbij aan de beroemde programma Pawn Stars. Waarbij een consument spullen kan inleveren. Om daarbij een vergoeding voor te krijgen.

Bekendheid creëren van je bedrijf

Wij gebruiken hierbij hetzelfde voorbeeld. Hoe wist iemand nou dat je één schaap hebt. Om vervolgens samen uit te komen tot een eerlijke ruil. Dat zal in dit geval mond tot mond gaan. Ken je die ene man bij de oever. Ik zag een schaap lopen in zijn achtertuin. Nu denkt diegene ik wil die schaap. Omdat een schaap meer vet heeft in het vlees. Daar begint het verkoopproces. Dit is dan marketing.

Aanzetten tot actie

Een schaap heeft meer vet dan kippen. Dat is het verschil tussen die twee. Daarbij kan een persoon de overweging maken om te kiezen voor een schaap. Dit is gelijk dan de Unique Selling Point (USP). Met deze informatie kan je consumentengedrag sturen. Door promotionele activiteiten uit te voeren op basis hiervan. Je kan het eigenlijk al bijna voorspellen.

Ook interessant

Wat is Geotagging?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist