Geotagging

Geotagging

« Terug naar Marketing Begrippen

Geotagging is het toevoegen van metadata dat geografische informatie bevat aan een bestand. Mede door deze manier van registreren kunnen foto’s op mobiele telefoons later tonen waar zij gemaakt zijn. Bovendien, kun je naast foto’s ook SMS berichten, QR-codes of een RSS feed voorzien van deze data.

Wat is geotagging?

Het is vrij gemakkelijk te herkennen dat een persoon op een foto voor de Arc de Triomphe staat dat dit in Parijs is. Echter, is dit op veel andere soort foto’s niet het geval. Met geotagging wordt er voor gezorgd dat bij elke foto kan worden bekeken waar deze is gemaakt. Middels geo tags wordt metadata aan deze foto’s toegevoegd. Deze bevatten de precieze locatie van de gemaakte foto.

De grote voordelen

Geotagging heeft door de toepassing van locaties in de metadata veel voordelen. Zo kunnen er complete indelingen van foto’s worden gemaakt op basis van locatie. Bovendien, kun je zo ook informatie op lokaal niveau delen. Wel is het zaak goed te kijken of geotagging echt is. Sommige foto’s krijgen later pas een geo tag. Echter, kan dit handmatig zijn toegevoegd en kan de foto op een totaal andere plaats daadwerkelijk zijn gemaakt.

Social media en geotagging

Binnen de online wereld, en vooral op sociale media, zien we veel geotagging voorkomen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van geotags bij posts, om aan te geven waar deze foto is gemaakt. Bovendien, geeft dit aan waar de gebruiker zich momenteel bevindt. Een ander voordeel is het sneller kunnen vinden van lokale informatie door het gebruik van geotagging. Voor marketeers is deze metadata binnen sociale media een groot voordeel. Zo kunnen ze namelijk een specifieke doelgroep targetten binnen hun advertenties.

Google API

Binnen Google is het mogelijk om adressen toe te voegen aan Google Maps. Dit gebeurt met de geocoding API. De tool is gratis voor gebruikers.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant