Betekenis van: Laadtijd Website

« Terug naar Marketing Begrippen

De laadtijd van je website is een belangrijk onderdeel waarop je website wordt beoordeeld door zoekmachines. Dat heeft er mee te maken dat de snelheid van je website sterk samenhangt met gebruiksvriendelijkheid en de ervaring op je website. Is je website langzaam dan jaag je hier letterlijk bezoekers mee weg.

De laadtijd van je website bestaat uit verschillende onderdelen. Zo vallen onder andere het laden van de broncode, het inlezen van bestanden en het opbouwen van je scherm allen onder de laadtijd van je website.

Een van de belangrijkste redenen om ervoor te zorgen dat je website snel laadt. Is dat zoekmachines zoals Google websites onder andere ranken op basis van de snelheid. De laadtijd van je website maakt onderdeel uit van het proces om hoog in Google en andere zoekmachines te komen. Dit proces en de activiteiten die hiervoor nodig zijn, noemen we SEO.

De laadtijd van je website berekenen

Om er achter te komen of je website snel genoeg is voor bezoekers. Moet je jouw website testen. Wij raden het aan om hiervoor gebruik te maken van Google Pagespeed Insights, hiermee zie je de snelheid van je website door de ogen van Google. Bovendien laat Google je direct weten wat er goed gaat en wat er fout gaat. De score uit Google Pagespeed is gebaseerd op andere websites. Dus als je laag scoort dan zit je bij de laagst scorende websites op het internet. Dat wil je natuurlijk niet!

WordPress website sneller maken

Als jouw website in WordPress is gemaakt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je website sneller te maken. Je kunt bijvoorbeeld alle afbeeldingen op je website kleiner maken. Ook kun je andere wat meer technische punten verbeteren om je website razendsnel te maken. Daar lees je meer over in onze blog: WordPress website sneller maken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist