Betekenis van: Instagram

« Terug naar Marketing Begrippen

Instagram is een populaire social media app waarbij foto’s, video’s en live beelden kunnen worden gedeeld met anderen. Elke gebruiker heeft een persoonlijk profiel waarbij hij of zij volgers kan krijgen. Door content te posten komt dit in de tijdlijn terecht van je volgers, die dit vervolgens kunnen liken of er op kunnen reageren. Zodoende, is de interactie op het platform erg hoog. Dit maakt het dan ook een erg interessante app. De grootste doelgroep op het platform zijn jongeren. Echter, zijn er ook vele bedrijven met een account, om zo hun producten of diensten te promoten.

Wat kun je met Instagram?

Om Instagram te gebruiken dien je in ieder geval 13 jaar of ouder te zijn. Het hebben van een account is geheel gratis. In de basis is de app eigendom van Meta (Facebook), maar heeft het wel eigen accounts. Deze kun je overigens wel met elkaar koppelen. Met een account ben je vrij om foto’s en video’s te volgen, je account in te richten en anderen te volgen. Het plaatsen van content kan direct in de app of vanuit je media bibliotheek uit je telefoon. Zo kun je ook herinneringen plaatsen. De content van de personen die je als gebruiker volgt vind je terug binnen het nieuws overzicht.

Adverteren

Door de grote hoeveelheid gebruikers die de app heeft is het zeer interessant om te adverteren op Instagram. Zo kunnen er advertenties worden gemaakt en worden vertoond in stories of het nieuwsoverzicht. Bovendien, kun je ze ook laten voorkomen binnen Reels, ontdekken en nog veel meer. Daarnaast, zijn er veel influencers die producten of diensten promoten vanuit bedrijven. Ten slotte, kunnen bedrijven een winkel openen binnen de app. Zo kunnen producten worden getagd binnen geplaatste content en direct worden gelinkt aan de webshop.

Uitbesteden van Instagram management

Het managen van social media is een hele klus. Hierbij wordt gedacht aan branding, de juiste tone-of-voice, maar ook wanneer en wat er dient te worden geplaatst. Bovendien, is het erg tijdrovend om hiermee bezig te zijn. Door de kennis en ervaring binnen het team van Velocity, nemen wij deze taak graag van je over. Hierover vind je meer op onze social advertising pagina.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist