Betekenis van: Influencer

« Terug naar Marketing Begrippen

Een influencer is een persoon die een bepaalde groep consumenten kan beïnvloeden. Deze beïnvloeding is vooral van toepassing op het gebied van koopgedrag. Influencers kunnen hele groepen beïnvloeden door hun autoriteit, kennis of de connectie met hun volgers. Deze personen kunnen zowel heel klein als onwijs groot zijn. Veelal zijn deze personen bekende personen, experts, bloggers, vloggers of content creators.

Wat is een influencer?

Bekende personen die gehele groepen beïnvloeden bestaan al sinds eeuwen geleden. Zo heb je de afgelopen jaren een goed voorbeeld in George Clooney. Die aanzette op het drinken van Nespresso koffie. Een influencer is niet een persoon die zomaar iets deelt voor een bedrijf. In de meeste gevallen is dit betaald of voor een wederdienst. Soms is dit sluik reclame, maar ook vaak een duidelijke marketing campagne.

Gebruik van influencers

De meeste influencers richten zich specifiek op een bepaalde doelgroep. Zo zijn het aantal views, likes en de hoeveelheid volgers niet altijd interessant. Offline kunnen dit soort personen totaal niet bekend zijn, omdat zij zo specifiek richten op een bepaalde markt. Binnen deze markt kunnen zij dan weer erg populair zijn en veel invloed uitoefenen. Continue communiceren met deze doelgroep is hierbij van groot belang. Voor een bedrijf is het dan ook zeer belangrijk om goed te kijken naar de achterban van deze influencer. Zo kan er worden bepaald of de influencer wel of niet interessant is voor het merk.

Adverteren met influencers

Influencers zijn zeer populair om te gebruiken als marketingmiddel op sociale media. Dit omdat volgers veel vertrouwen hebben bij deze personen en beter luisteren dan naar een directe boodschap vanuit een bedrijf. Via sociale media als Instagram. TikTok, Facebook en Pinterest worden er wereldwijd marketing campagnes gestart met bekende personen. Zo geven zij vaak reviews en hun ervaringen over een product of dienst. Hiermee worden influencers echte online billboards.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist