Betekenis van: Imago

« Terug naar Marketing Begrippen

Imago is de uitstraling van een persoon, organisatie, bedrijf of groep. Het wordt ook wel de reputatie genoemd. Het imago is een gevolg van echte activiteiten die een persoon, bedrijf of organisatie doet om de beeldvorming ervan te beïnvloeden. Zo kan dit onder andere worden gedaan met marketing. Elk individuele consument kan een ander beeld van een bedrijf hebben. Zodoende is het krijgen van een goede reputatie best lastig zijn.

Wat is een imago?

Het verschil tussen reputatie en imago is nihil. Het is beide een menig die personen hebben over een persoon of merk. Dit wordt ook wel een subjectieve waarneming genoemd. Wanneer dit beeld van een merk is geschetst, is het lastig deze nog te beïnvloeden. Zodoende, is het van groot belang om én de juiste doelgroep te vinden voor je bedrijf maar ook een goed imago direct te creëeren. Zo kun je met designer kleding van hoge kwaliteit een totaal verkeerde doelgroep aanspreken. Bijvoorbeeld de koopjesjagers, deze personen krijgen een negatief beeld bij het merk. Echter, hebben mode liefhebbers dit totaal niet en een positief imago. Het creëeren van een reputatie is in veel gevallen een onderdeel van de marketing strategie.

Verschil tussen identiteit

Identiteit staat voor de ware aard van een merk of een persoon. Imago is het beeld van anderen op een merk of persoon. Zodoende kunnen kledingbedrijven doen alsof zij milieubewust bezig zijn. Dit terwijl zij dit in het echt totaal niet zijn.

Waar letten consumenten op bij imago?

Consumenten zijn degene die altijd een beeld hebben van een merk. Deze kan door verschillende onderdelen worden gevormd. De drie grootste beïnvloedingen van imago zijn: Service, Prijs en Kwaliteit. Zodoende, zijn bedrijven veel bezig met deze drie pijlers, om een goed beeld bij de consument te creëeren. Echter, kunnen kleine onderdelen grote impact hebben op een reputatie. Bij een restaurant kan er bijvoorbeeld per ongeluk een haar in het eten zitten. Dit is direct van invloed op het beeld van de consument op het restaurant, hoe positief er ook werd gedacht.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist