Betekenis van: Hyperlink

« Terug naar Marketing Begrippen

Een hyperlink is een koppeling die naar een andere website of pagina gaat. Dit wordt dan ook veel gebruikt op website pagina’s. Zo wordt er een navigatie route door een website gemaakt. Door het klikken op een hyperlink volg je de route naar een andere website of pagina binnen dezelfde website.

Wat is een hyperlink?

Hyperlinks zijn hedendaags de standaard binnen de online wereld. Dit was echter niet altijd het geval. Zo werd er pas na een tijd gebruik gemaakt van de koppelingen. Hyperlinks zijn standaard van blauwe kleur. Zo zie je dat het binnen een tekst om een link gaat. Bovendien, bevatten de links ook een onderstreepte tekst. Wanneer een link al eerder is bezocht, veranderd deze kleur in paars. Dit zie je erg goed binnen zoekmachines terug.

Hoe ziet een link eruit?

Een hyperlink heeft verschillende vormen. Zo kan het de betreffende URL van de link bevatten. Echter, kan het ook een gekozen ankertekst zijn. Zo kun je ‘Velocity Marketing’ gebruiken als tekst en daar de URL ‘www.velocityutrectht-marketing.com’ aan koppelen. Bovendien, is een koppeling niet alleen op tekst te plaatsen. Ook is het toe te passen op afbeeldingen of knoppen. Koppelingen zijn op verschillende manier toe te passen. Zo kun je een link gebruiken op de volgende manieren:

  1. Een interne link die verwijst naar een stuk tekst op dezelfde pagina. Zo kan er snel worden gekeken naar het betreffende onderwerp.
  2. Doormiddel van een ankertekst of link op een afbeelding kan er onder andere interne linkbuilding worden toegepast.
  3. Een link met meerdere bestemmingen.

Hyperlinks in Wordbestanden

Een link kan niet alleen online worden geplaatst. Ook vanuit Word, Excel en PDF bestanden kan er worden gelinkt. Dit gebeurt al snel automatisch. Wanneer je een URL intypt wordt dit al automatisch een link naar de bepaalde website. Bij een hard copy van een document is het mogelijk om de links te verwijderen, om zo blauwe onderstreepte tekst te voorkomen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist