Betekenis van: Hard copy

« Terug naar Marketing Begrippen

Een hard copy is een fysieke vorm van een stuk tekst of een afbeelding. Hiermee wordt veelal een uitgave op papier bedoeld. Denk hierbij aan de krant. Dit is een stuk tekst met afbeeldingen die ook online te vinden is, maar per post nog te ontvangen is. Echter, kan het ook een CD of DVD zijn die is gemaakt. Het woord copy betekent inhoud of content.

Wat is een hard copy?

Het woord hard copy wordt al gebruikt voordat de online wereld bestond. Al een lange tijd wordt er namelijk gebruik gemaakt van deze vorm van content verspreiden. Het slaat ook op een boek dat voor het eerst wordt bedrukt om te worden gelezen, voordat het wordt gepubliceerd. Bovendien, kan dit ook duiden op een proefversie van een film. Momenteel, wordt de betekenis van de hard copy vooral gebruikt om iets ’tastbaars’ aan te duiden.

Voorbeelden

Een Hard copy is er in verschillende vormen, maten en dergelijke. Zo zijn er vershcillende vormen:

  • Kopie van een digitaal document
  • Magazine
  • Krant
  • PDF bestand dat is uitgeprint
  • Uitgeprinte foto

Op het moment dat iets van digitaal naar tastbaar wordt omgezet noemen we dit een hard copy. Echter, is dit niet altijd het geval. Zo zijn HDD’s, SSD’s en dergelijke allemaal gaan vorm van deze soort content.

Nadelen van fysieke producten

Het verkrijgen van fysieke producten is iets dat nadelen met zich meebrengt. Zo kost het produceren van deze content geld. Ook is het vaak een zwaarder product dan bijvoorbeeldeen tablet. Zo worden er veel boeken gelezen op e-readers. Hiervoor hoef je niet naar de bibliotheek of winkel. Bovendien, kunnen e-readers meerdere boeken tonen. Desondanks de digitalisering, worden er nog steeds erg veel boeken verkocht in de wereld. Zo zijn bedrijven als Bol.com en Amazon nog steeds veel aan het promoten voor dit soort producten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist