Betekenis van: Google Voice Search

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Voice Search betekent eigenlijk gewoon zoeken door middel van het uitspreken van een zoekopdracht. Je hebt het vast al eens gedaan en gemerkt hoe lekker snel dat gaat! Dat is ook de voornaamste reden dat voice search opkomend is. Het is zelfs zo dat Google verwacht dat Voice Search vanaf 2023 zal domineren en vaker gebruikt gaat worden dan zoeken door middel van tekst.

In tegenstelling tot andere spraaksoftware kan de software van Google losse woorden herkennen. Ook kan de software heel veel vragen en uitspraken begrijpen. Google Voice Search was in eerste instantie een tool van Google Labs die het mogelijk maakte om met je telefoon een zoekopdracht te doen. Door te bellen naar een nummer kon je hardop een zoekopdracht geven. Op dit moment kan die tool niet meer worden gebruikt. Maar sinds die tool is Google met die software ook gaan testen in bijvoorbeeld Google Maps om de software op meerdere plekken in te kunnen zetten.

Google Voice SEO

Het is het simpelst om Google voice Search te gebruiken via je mobiel of via een Google Speaker. Vooral op Android apparaten is de spraakherkenningssoftware van Google makkelijk te gebruiken. Op Apple wordt natuurlijk veel meer gedaan met Siri. Maar ook via Siri is het mogelijk om te zoeken met Google. Dus ook daar komt Google wee aan te pas.

Omdat er steeds meer spraakgestuurd gaat is het belangrijk om je website hier ook op in te richten. Spraak is een van de grootste trends op het gebied van SEO op dit moment. Dat heeft er mee te maken dat spraak een fijne zoekervaring biedt. Het grootste verschil tussen zoeken via spraak en zoeken via tekst. Is dat via tekst vaak korte zinnen worden gebruikt, waar ze via spraak juist veel langer zijn. Ook zijn veel zoekopdrachten via spraak in de vragende vorm. Hier kun je op je website rekening mee houden door antwoorden te beantwoorden. Ook is het belangrijk dat je locatie, telefoonnummer, menu (voor restaurants) en dergelijke makkelijk te vinden zijn. Stel dat iemand vraagt aan Google, waar hij/zij lekker kan eten. Dan wil je natuurlijk dat je vindbaar bent.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist