Betekenis van: Google optimalisatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Google optimalisatie is het verbeteren van een website om er voor te zorgen dat je zo hoog mogelijk komt te staan in de ranking van Google. Er zijn verschillende termen om deze activiteiten aan te duiden. Twee veelgebruikte termen zijn Zoekmachine optimalisatie en SEO. Naast Google zijn er natuurlijk nog andere zoekmachines. Zoals Bing en Yahoo. Daar kun je ook voor optimaliseren. Maar omdat Google zo groot is, wordt met de termen meestal verwezen naar het optimaliseren van een website voor Google.

Door middel van Google optimalisatie zorg je ervoor dat wanneer jouw doelgroep zoekt naar jouw product. Je bovenaan staat. Dit proces bestaat uit verschillende onderdelen. Google geeft websites waarde op basis van factoren zoals: de snelheid van je website, de gebruiksvriendelijkheid van je website en de autoriteit van je website. Des te beter je scoort op deze factoren, des te hoger ben je te vinden in de zoekresultaten van Google.

Zo begin je met Google Optimalisatie

Om te beginnen met Google optimalisatie is het allereerst van belang om goed onderzoek te doen. Dit onderzoek begint met het uitvoeren van zoekwoordonderzoek. Tijdens dit onderzoek kun je aan de hand van je website, concurrenten en de zoekresultaten in kaart brengen welke woorden voor jouw product van belang zijn. Kortom moet je jezelf de vraag stellen: Op welke woorden zoeken mijn potentiële klanten? Als je daar een antwoord op hebt. Dan kun je onderzoeken of er veel mensen naar deze woorden zoeken. Want als er niemand op zoekt, dan heeft het ook geen zin om bovenaan te staan. Als er op gezocht wordt, wil je ook natuurlijk weten of er veel concurrentie is. Wanneer er veel concurrenten zijn die ook bij deze woorden bovenaan willen staan. Maakt dit de klus een stuk uitdagender!

Zodra je een aantal woorden hebt waar je op wilt en op kunt scoren. Dan is het tijd om te beginnen met het optimaliseren. Dit kun je doen door je pagina’s vriendelijk te maken voor Google. Ook kun je gebruik maken van linkbuilding om je website meer autoriteit te geven. Hou er wel rekening mee dat het optimaliseren van je pagina’s voor Google tijd kost. Wil je liever direct bezoekers op je website, dan kun je beter aan de gang gaan met het adverteren binnen Google.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist