Betekenis van: Google Lens

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Lens is een applicatie waarmee je door middel van AI over de wereld kunt leren. Zo kun je er bijvoorbeeld teksten mee vertalen, straatnaamborden lezen, menu kaarten inspecteren, shoppen en nog veel meer. Zie je bijvoorbeeld een leuke tafel staan, door deze te scannen weet je meteen waar je ‘m kunt kopen. Ook kan de Google Lens app planten herkennen en je precies vertellen welke plant er op een door jou gemaakte foto staat. Google Lens is een gratis te gebruiken applicatie van Google.

De meest gebruikte functies van Google Lens zijn:

  • Teksten vertalen: Door je telefoon op een tekst te richten kun je deze vertalen. dit gebeurd dan door een koppeling met Google Translate. Heel handig als je in het buitenland bent en iets niet kunt lezen.
  • Zoeken naar tekst: Als je in de app bepaalde tekst selecteert. Dan kun je betreffende tekst simpel en snel door de zoekresultaten van Google laten zoeken naar bijvoorbeeld de definitie.
  • Slim Selecteren: Je hoeft zelfs niet altijd tekst zelf te selecteren. Je kunt dit in sommige gevallen ook door Google Lens laten doen. Bijvoorbeeld als een telefoonnummer of wachtwoord wilt selecteren.
  • Huiswerk: Wil je snel van je huiswerk af? Dan kun je dit gewoon laten doen door Google Lens. Met je camera kun je gewoon scannen en Google probeert je dan zo goed mogelijk te helpen.
  • Zoeken in je omgeving: Als je de app opent en vervolgens de camera beweegt. Dan scant Google Lens je omgeving en geeft je details over de omgeving.

Google Lens zakelijk

Het is overigens niet zomaar een app waar je dingen mee kunt herkennen. Je kunt er namelijk ook bedrijven mee herkennen. Zo kun je na het scannen in een oogopslag zien wat voor recensies een restaurant heeft, wat de adresgegevens van een hotel zijn en wat de openingstijden van een club zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist